Categorieën

Service

Gordon-workshop voor ouders

Gordon-workshop voor ouders
Onderwijs

Gordon-workshop voor ouders

  • Advertorial
  • 01-10-2015
  • Onderwijs
Gordon-workshop voor ouders

VLAARDINGEN - Zó luisteren dat kinderen zich begrepen voelen! Zó praten dat kinderen u ook begrijpen! Zó conflicten oplossen dat niemand verliest!Wilt u dit ook?

Woensdagavond 28 oktober geeft Marian van der Pauw van Stichting Aanzet een workshop over de Gordon-methode, een opvoedingsmethode om de communicatie tussen ouder en kind te verbeteren.De Gordon-methode is een opvoedingsmethode die door de Amerikaanse psycholoog Thomas Gordon werd ontwikkeld. De methode gaat uit van gelijkwaardigheid en democratie in relaties. In de relatie tussen ouder en kind betekent dit dat de ouder het kind in zijn waarde laat en met respect benadert.

Marian van der Pauw is ervan overtuigd, dat deze aanpak dé manier kan zijn om de communicatie in het gezin te verbeteren. Kinderen die niet willen luisteren of thuis bijvoorbeeld niet willen vertellen wat ze op school hebben beleefd, kunnen baat hebben bij deze communicatiemethode. Het systeem benadrukt een oplossingsgerichte aanpak van conflicten waarbij niet de één verliest en de ander wint, maar beide partijen positief uit ‘de strijd' komen.

In de workshop legt Marian van der Pauw uit hoe de methode werkt. In november start een Gordontraining van zes avonden bij Stichting Aanzet; informeer ernaar! 

Voor wie?       voor ouders van kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 18 jaar

Waar?             bij Stichting Aanzet, van Beethovensingel 126, 3130 AG Vlaardingen

Wanneer?       op woensdagavond 28 oktober 2015

Hoe laat?        van 19.30 uur tot 21.00 uur.

Kosten?          €7.50 euro per persoon.

Aanmelden/ meer info?   tel. 010-2322111 of via [email protected] 

Stichting Aanzet geeft deskundig advies en begeleiding over opvoeding en onderwijs aan zowel ouders als leerkrachten, pedagogisch medewerkers, directies en gemeenten.

Stichting Aanzet

Van Beethovensingel 126, Vlaardingen

Meer over Stichting Aanzet →