Het nieuwe schooljaar is heel goed begonnen!

03-09-2019 Onderwijs Advertorial

VLAARDINGEN - Op Jenaplanschool Vlaardingen zijn de kinderen dit nieuwe schooljaar weer ontvangen in een schoon en opgeruimd gebouw. De leerkrachten hebben er veel zin in! Iedereen is welkom en kan in de nieuwe klas starten. Op onze Jenaplanschool verandert de samenstelling van een groep elk schooljaar. Dat is fijn omdat kinderen elkaar daardoor allemaal leren kennen in de school, maar ook omdat elk jaar opnieuw andere rollen en verhoudingen onderling er voor zorgen dat pesten bijna geen kans krijgt. Ben je het ene jaar een oudste en neem je de leiding, dan kan je het jaar daarna de jongste zijn en geholpen worden door kinderen die meer weten. Ook is de school een kleine school. Er zijn zes groepen in het gebouw van De Groene Draad aan de Van Hogendorplaan. Daardoor kunnen we veel dingen samen doen waardoor iedereen elkaar kent en betrokken is bij de school.

Dit schooljaar starten we met een nieuwe methode voor Wereld Oriëntatie, die Jeelo heet. Kinderen kunnen elke middag aan de slag met het centrale project. Ze werken aan onderzoeksvragen, maken werkstukken, gaan interviews afnemen, op excursie en werken aan doelen en naar een eindpresentatie toe. Kinderen zijn erg gemotiveerd om te leren als ze zich kunnen storten op levensechte vraagstukken en ze betrokken zijn bij de wereld om hen heen. Kinderen werken veel zelfstandig en zijn daardoor echt actief en taakgericht. De Jenaplanschool Vlaardingen heeft op het dak van de schooltuinen waar de kinderen kunnen zaaien, oogsten en onkruid wieden onder begeleiding van een vrijwilliger. Op de school zijn schoolhonden aanwezig die door kinderen worden uitgelaten geknuffeld en waar troost bij wordt gezocht als dat nodig is. Levensecht leren is ons motto en dat maken we waar door de wereld in de school te halen en op pad te gaan!

Op woensdagochtend 11 september hebben we een Open Ochtend van 09.00 - 10.30 uur. Er is nog plaats voor kinderen die geboren zijn vanaf augustus 2015, 2016, 2017, 2018.

Nieuwsgierig geworden?
U bent van harte welkom om op school te komen kijken tijdens deze Open Ochtend. U krijgt een kijkje in de klassen en een presentatie over het Jenaplanonderwijs.

Gerelateerd