Het Spectrum haalt geld op voor Cystic Fibrosis Stichting

25-05-2019 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - IKC Het Spectrum werkt met kinderen iedere dag aan een gezonde balans tussen leren en ontspannen door veel tussendoor te bewegen. In mei besteden zij hier extra aandacht aan tijdens de 'samen voor gezond weken'. De kinderen hebben veel geleerd over gezonde voeding en het eigen lichaam. Ook hebben ze zich van hun sportieve kant laten zien op de sportdagen en hebben ze hun best gedaan om zoveel mogelijk rondjes te lopen tijdens de sponsorloop. Razendsnel liep de bovenbouw rondjes om de school heen. En de onderbouw deed een mooi parcours met allerlei uitdagingen. 

Sportieve optocht
Om deze sportieve weken af te sluiten liepen de kinderen van de peuterspeelzaal, de hele dag opvang (Krentenmik), en de kinderen van school een fruitige en sportieve wandeling door het Hof. Het was een kleurrijke optocht, met kinderen verkleed als appeltje, druiventros, tennisspeler of atleet. Op de route was er een attentie (met dank aan JUMBO Wuijts), een appeltje en water van de waterbar (met dank aan VIB).

Aan het einde van de optocht was het extra spannend, hoeveel geld zou de sponsorloop hebben opgebracht? Vol spanning maakten de kinderen van de Kinderraad de envelop open… Ruim € 3200,- hebben de kinderen van IKC Het Spectrum opgehaald! De cheque werd uitgereikt aan Ted Hartman, de ambassadeur van de Cystic Fibrosis Stichting. Wat een geweldig bedrag, daarmee kan onderzoek gedaan worden naar taaislijmziekte. Alle sportieve kinderen en gulle sponsors van harte bedankt!Gerelateerd