Hoe schrijf ik een goed persbericht ?

21-03-2016 Onderwijs Redactie

Het Servicepunt Vrijwilligers Vlaardingen organiseert diverse cursussen voor vrijwilligers. Twee nieuwe workshops zijn : de workshop Eerste Hulp en de workshop ‘Hoe schrijf ik een goed persbericht’. Deelname aan de workshops is gratis, wel wordt verzocht om bij aanmelding een motivatie voor deelname door te geven. Bij niet verschijnen zonder afmelding kunnen er kosten in rekening worden gebracht. Inschrijven op deze workshops kan via de website van het Servicepunt, vlaardingen.nl/vrijwilligers  of via de VrijwilligersApp Vlaardingen (te downloaden via de App Store en de Play Store)

 

Workshop Hoe schrijf ik een goed persbericht.

Goed geschreven persberichten worden sneller geplaatst. Maar wat is 'goed' ? Waar moet een persbericht aan voldoen? Op donderdag 7 april van 19.30 uur tot 21.30 uur zullen Herman van Nieuwenhuizen en Ger van Veen in een twee uur durende workshop ingaan op de 'ins en outs' van het schrijven van persberichten en (korte) artikelen. Aan bod komen verder de 'vijf W's' en ook worden verschillende praktijkvoorbeelden getoond. Na de workshop heb je een goed beeld van de materie en heb je de noodzakelijke kennis om ook een persbericht van jouw vereniging, instelling of onderneming snel en goed te schrijven.

Ger van Veen is al decennialang werkzaam als toneelschrijver, journalist en redacteur bij onder meer Wegener Media en het AD. Hij heeft ruime ervaring met het schrijven van artikelen en het redigeren van teksten van anderen.

Herman van Nieuwenhuizen is journalist bij het internetnieuwsmedium Vlaardingen24 en mede-eigenaar van Lokaal24, het bedrijf dat zich bezig houdt met lokale nieuwssites in heel Nederland. Daarnaast schrijft hij teksten voor een breed scala aan bedrijven en redigeert hij teksten van anderen.

De workshop wordt gegeven op donderdag 7 april a.s. van 19.30 uur tot 21.30 uur. Locatie: Bibliotheek Vlaardingen Centrum, Waalstraat 100

 

Workshop Eerste hulp (zonder reanimatie en AED)

Waar je ook bent en wat je ook doet als vrijwilliger, er kan altijd een situatie ontstaan waarbij eerste hulp verleend moet worden. In de korte workshop Eerste hulp zullen de basisbeginselen van het eerste hulpverlenen worden uitgelegd en geoefend. Bij het voltooien van de workshop ben je in staat om direct de basishulp te verlenen in afwachting van een geoefende EHBO-er en de professionele hulpverleners.

Aan bod komen o.a.: vijf belangrijke basisprincipes van de EHBO, ernstige bloedingen, kneuzingen, botbreuken, oog-, neus-, oor- en tandletsels , oververhitting, onderkoeling, giftige stoffen en steken en beten.

De workshop duurt drie maandagavonden: op 4 april, 11 en 18 april, van 19.30 uur tot 21.30 uur. Locatie: EHBO Vereniging Vlaardingen, Rotterdamseweg 180B

 Gerelateerd