IKC Het Spectrum: Stil zitten? Nee, bewegen!

03-10-2019 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN – Bewegen is belangrijk, en zelfs in de klas tijdens de lessen worden de kinderen van Het Spectrum aan de Boslaan gestimuleerd vooral niet stil te zitten. Zo worden bijvoorbeeld bij het rekenen allerlei bewegingen geleerd en gemaakt om de resultaten van sommen uit te drukken.

Van al dat bewegen krijg je natuurlijk ook dorst en dan neem je even een slokje….water! Op Het Spectrum stimuleren ze namelijk naast bewegen ook ‘gezond drinken’ en daarin vormt ‘gewoon’ water een prima alternatief voor frisdrankjes of pakjes sap. Vandaag werd dat nog eens extra benadrukt, met een wethouder erbij; Wethouder Bart Bikkers lanceerde met een toespraak en het uitbrengen van een toost een drinkwaterproject van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) Vlaardingen op IKC Het Spectrum. Om 10.15 uur startte vervolgens aan de Boslaan een sportieve dag, waarop bewegen, samenwerken en water centraal staan. Er waren voor alle groepen spelletjes en spelen en zelfs de ‘schoolkat’, die vlakbij woont maar vaak op school te vinden is, deed mee. Het diertje bleek ‘gek’ met en van een voetbal. En alle aandacht.

De basisschool is begin dit schooljaar gestart met een waterdrinkbeleid, waarbij de leerlingen alleen maar water en geen andere dranken drinken. De wethouder proost met de kinderen, die hun bidons met water hebben gevuld.

Bekijk de foto'sGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date