Categorieën

Service

Jochem en Stijn presenteren de Boekfiets

Jochem en Stijn presenteren de Boekfiets
Onderwijs

Jochem en Stijn presenteren de Boekfiets

  • Redactie
  • 24-01-2019
  • Onderwijs
Jochem en Stijn presenteren de Boekfiets

fotografie: Wim Meijer

VLAARDINGEN - Praatjesmaker Jochem van Gelder en actrice Stijn Fransen (GTST) waren woensdag te gast op Jenaplanschool Vlaardingen. Zij presenteerden daar de Boekfiets, een initiatief van de Stichting Aanzet. De Boekfiets is een speciale bakfiets vol kinderboeken, spelmaterialen en een muziekinstallatie. De boekfiets gaat door vlaardingen rijden om kinderen en hun ouders (voor)leesplezier te brengen.

En dat plezier spatte er op de Jenaplanschool meteen vanaf. Jochem en Stijn lazen een groep dolenthousiaste kinderen voor. Die genoten zichtbaar. Met de boekfiets lijkt Aanzet een gouden greep te hebben gedaan. Het project is dan ook niet voor niets voorgedragen voor de campagne 'Help Nederland Vooruit' van een grote Nederlandse bank. Helpt u mee? U kunt hier stemmen!

,,Met De Boekfiets gaan we naar scholen, peuteropvang, kinderopvang, wijkcentra en speeltuinen om voor te lezen aan jonge kinderen en hun ouders. We lezen een boek voor, zingen een liedje, doen beweegspelletjes en gaan tekenen met kinderen en ouders'', vertelt initiatiefnemer Eva Thier van Stichting Aanzet. ,,We willen het (voor)leesplezier op een nieuwe en leuke manier overbrengen aan jonge kinderen en hun ouders. Als je ergens plezier in hebt
ga je het vaker doen en word je er goed in! Wanneer de taalontwikkeling van kinderen vroeg wordt gestimuleerd, vergroot dit hun kansen en mogelijkheden op een succesvolle start in het onderwijs.''

De boekfiets gaat snel zijn rondjes door de haringstad rijden. Vandaag staat hij op basisschool Prins Willem Alexander waar burgemeester Annemiek Jetten zal voorlezen. Stichting Aanzet is op zoek naar vrijwilligers met een theatraal voorleestalent, die het leuk vinden om met de Boekfiets een dagdeel per week eropuit te gaan om voor te lezen aan kinderen en ouders. De Boekfietsers krijgen een training interactief voorlezen met de themapakketten en het ‘Kamishibai’ Japanse vertelkastje. Zij leren ook fietsen met de elektrische ondersteunde Boekfiets. Interesse? Kij dan even hier!

Stichting Aanzet

Van Beethovensingel 126, Vlaardingen

Meer over Stichting Aanzet →