Jongeren op maatschappelijke wijktour

15-02-2017 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Donderdagmiddag 16 februari staat er voor zo’n 40 leerlingen van het Geuzencollege, die meedoen aan het basketbalproject van de YETS Foundation, een wijktour door de Westwijk op het programma. Doel is om de jongeren bewust te maken van alle maatschappelijke initiatieven in de wijk en van het feit hoeveel mensen zich (vrijwillig) inzetten voor een beter milieu. Daarnaast is het een doel om de jongeren inspiratie op te laten doen en om in de weken na de wijktour een activiteit te organiseren voor één van de bezochte initiatieven.

De jongeren gaan tijdens de wijktour op bezoek bij de kledingbank, vluchtelingenwerk en de dierenweide/heemtuin. De middag wordt samen met vereniging Leefbaarheid West op zijn Best en met een bezoek van een aantal raadsleden afgesloten. Ook is de wijkagent en een afvaardiging van Waterweg Wonen en de Gemeente Vlaardingen aanwezig.

De organisatie van de wijktour is in handen van de YETS Foundation. De YETS Foundation zet sportteams op voor kwetsbare jongeren die opgroeien in een omgeving met sociale problematiek. In Schiedam en Vlaardingen zijn er op deze manier zo’n 80 jongeren actief bezig met basketbal. Onder begeleiding van pedagogisch sterke coaches - die de jongeren zowel binnen als buiten de lijnen van het sportveld begeleiden -  worden zij geholpen naar een positieve deelname aan de maatschappij. De YETS Foundation leert de jongeren zelfredzaam te zijn. Dit doet de stichting onder andere door middel van samen sporten, samen eten en huiswerkbegeleiding. Daarnaast leren de jongeren iets terug te doen voor hun eigen omgeving.Gerelateerd