Jozefdag en jaarmarkt op de Jozefmavo

09-03-2017 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Een dag in het schooljaar proberen ze op de Jozefmavo met z’n allen zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor de St. Joseph meisjes mavo in Kenia. De meisjesschool in Kenia heeft ieder jaar deze financiële steun hard nodig. Dit omdat de Keniaanse regering aan een school voor meisjes geen subsidie verleent. De Jozefmavo onderhoudt de school en dankzij het sponsorgeld kunnen jaarlijks tientallen meisjes in Kenia onderwijs genieten en zij hebben hierdoor een beter toekomstperspectief. Met het sponsorgeld van de afgelopen schooljaren hebben ze onder andere de volgende projecten kunnen ondersteunen:

- Een waterpomp

- Kwekers voor het mengvoer

- Schoolgeldfonds, schoolgeld om de armste kinderen een kans op onderwijs te bieden.

De Jozefmavo werkt nauw samen met de stichting Tusaidiane. Dit is Swahili voor “laten we elkaar helpen”. Het project is goed georganiseerd. Geen geld blijft hangen achter de strijkstok van grote organisaties. Het motto van stichting Tusaidiane luidt: een euro hier is een euro daar! Extra informatie over het project is te vinden onder het kopje Afrika project op de website van school.

Vrijdag 10 maart tussen 6:00 uur en 13:30 uur is iedereen van school in de weer voor Kenia. Aangezien het niet verkeerd is om het nuttige met het aangename te verenigen, proberen ze het daar op een leuke manier te doen. Er zijn tal van activiteiten waar leerlingen zich voor in hebben geschreven. Dit hebben zij gedaan bij de docenten die de activiteit beheren. Er werd een inschrijfbedrag gevraagd voor deelname aan de activiteit. De opbrengst van de activiteiten gaat uiteraard naar het project.

Vanaf 11:00 uur tot 13:30 uur is er een jaarmarkt op school. Hierbij bent u van harte uitgenodigd om te komen kijken en iets te kopen. De ouderraad gaat ook nog eens een loterij organiseren waar mooie prijzen te winnen zijn. Op de plantenmarkt kunt u een fijne voorjaarsbloeier of groenblijver aanschaffen. Te gekke attracties maken de Jozefmarkt een spectaculair geheel.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date