Kansengelijkheid voor diplomazwemmen

22-06-2021 Onderwijs Isabella van der Waall

Op de foto: mw. Boere en dhr. van Waas

VLAARDINGEN - Jaarlijks komen er brugklassers op Het College Vos die niet of niet goed kunnen zwemmen. Dit zijn veelal kinderen uit minder draagkrachtige gezinnen en vaak wonen zij pas een aantal jaren in ons land. In Nederland is het de normaalste zaak van de wereld dat kinderen al op de basisschool zwemles krijgen. En steeds vaker begint de zwemles al in Groep 1.

Ieder jaar verdrinken er helaas kinderen, maar ook verdrinken er volwassenen omdat zij niet kunnen zwemmen. De docenten Lichamelijke Opvoeding, mw. Boere en dhr. Van Waas, van Het College Vos merkten op dat er kinderen in de brugklassen zaten die niet of niet goed konden zwemmen. Omdat zij dit onacceptabel vonden hebben zij het schoolzwemmen structureel in het lesrooster LO opgenomen. En met succes, want dit is het derde jaar dat leerlingen het zwemdiploma kunnen halen.

Voor enkele leerlingen was het vandaag zover. Onder leiding van de zweminstructeur van het zwembad De Kulk toonden zij hun vaardigheden en zij werden beloond met het zwemdiploma. De kosten voor het diplomazwemmen worden betaald door de school in het kader van kansengelijkheid.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date