Klas van 2014 zwaait af

03-07-2014 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN – De examens op de middelbare scholen liggen alweer achter ons en honderden leerlingen staan klaar om een vervolgopleiding te gaan starten. Voor het zover is volgt natuurlijk een welverdiende vakantie of wat geld verdienen met een vakantiebaantje, maar eerst moeten de diploma’s nog even worden afgehaald.

De St.-Jozefmavo maakte van de diploma-uitreiking op woensdag 2 juli een spetterend feestje. Zo’n 220 4ejaars zwaaiden af en deden dat, met aanhang, verspreid over twee grote ruimtes aan de Willem de Zwijgerlaan. Dankzij de extra inspanningen van de school - docenten kwamen in hun vrije tijd terug om examentrainingen te geven - slaagden er dit jaar weer meer leerlingen dan in 2013. Heel bijzonder is ook dat 80 % van de leerlingen niet in zes maar zeven vakken examen deden ! De uiteindelijke verschillen in de landelijke uitslagen en de schoolexamens bedroeg slechts 0,26 procentpunt, waar maximaal 0,5 procentpunt is toegestaan.

De leerlingen zullen die resultaten ‘worst zijn’ en kwamen op hun mooist in gala rond acht uur ’s avonds de ruimtes van de Jozef binnen, waarna een kort welkomstwoordje volgde. Hierna werden in enkele filmpjes de afgelopen vier jaar van de leerlingen getoond,. Eén filmpje ging over bijzondere, humoristische en soms hilarische uitspraken van leerlingen en docenten, een ander filmpje toonde foto’s en bewegende beelden van allerlei evenementen.

Zo rond kwart over negen was het tijd voor het officiële gedeelte van de uitreiking van de diploma’s. Iedere leerling kreeg ook nog eens een fotojaarboek en wat kleine cadeautjes mee, waarna afgesloten werd met een toost op de nieuwe levensfase die aanbrak voor de leerlingen, maar ook voor de ouders.Gerelateerd