Koning Kubb brengt kinderen Westwijk samen

10-04-2019 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Op donderdag 4 april speelden kinderen van vier basisscholen uit de Westwijk: IKC PWA, OKC de Wereldwijzer, Johannes Calvijnschool en IKC de Schakel, het spel Kubb tegen elkaar. De afgelopen maand werd er op school hard geoefend in de pauzes en gymlessen. Om het geleerde in de praktijk te brengen, organiseerde Vlaardingen in Beweging (ViB) afgelopen donderdag het ‘Koning Kubb-toernooi’ op het Marnixplantsoen in de Westwijk. In gemixte teams speelden uiteindelijk 31 kinderen van de verschillende basisscholen tegen elkaar. 

Buitenspelen stimuleren
ViB wil het buitenspelen onder kinderen graag stimuleren. Buitenspelen is immers een eenvoudige manier om aan de aanbevolen beweegrichtlijn van een uur per dag bewegen te voldoen. Echter blijkt uit onderzoek, door de buurtsportcoaches van Vlaardingen in Beweging, dat kinderen vaak niet goed weten wat zij buiten kunnen doen. 

Om hierop in te spelen heeft ViB verschillende spelvideo’s gemaakt die de nodige inspiratie voor het buitenspelen geven. Deze video’s worden gedeeld met scholen in de Westwijk. ,,Per maand staat één van de spellen centraal'', vertelt buurtsportcoach Diego. ,,De scholen gaan in die maand met het spel aan de slag en we sluiten de maand af met een gezamenlijke activiteit waar de kinderen van de verschillende scholen met, of tegen elkaar spelen. Naast de nodige spelinspiratie, is dit ook erg bevorderlijk voor de sociale cohesie in de Westwijk.'' 

Benieuwd naar de andere spelvideo’s? Kijk dan op het Youtubekanaal van ViB.Gerelateerd