Kosten kinderopvang dalen in 2017

26-11-2016 Onderwijs Advertorial

Goed nieuws: in 2017 dalen de kinderopvangkosten voor ouders! In september maakte het kabinet bekend dat er 200 miljoen euro wordt vrijgemaakt om de Kinderopvangtoeslag te verhogen. Het is nu écht zichtbaar: de netto kosten voor ouders voor kinderopvang bij UN1EK dalen in 2017.

In de brochure ‘Tarieven en opvangpakketten 2017’ die UN1EK gisteren publiceerde zijn de nieuwe uurtarieven, flexibele opvangpakketten, de Kinderopvangtoeslagtabel én een aantal rekenvoorbeelden opgenomen. Hierin is goed zichtbaar dat – bij een gelijkblijvend opvangpakket – de maandelijkse kinderopvangkosten voor ouders in 2017 dalen. En dat is goed nieuws want daarmee wordt na bezuinigingen in de afgelopen jaren, kinderopvang weer bereikbaar voor alle kinderen én betaalbaar voor alle ouders.

Opvang en onderwijs in een doorgaande lijn


UN1EK biedt vanuit integrale kindcentra hele dagopvang en/of peuteropvang, basisonderwijs, tussenschoolse opvang en buitenschoolse opvang in een doorgaande lijn voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Alle IKC’s van UN1EK hebben een UN1EK profiel. Bijvoorbeeld kunst, natuur, gezondheid, techniek of taal staat centraal in de binnen- en buitenschoolse activiteiten. Ouders kunnen kiezen voor een flexibel opvangpakket dat aansluit bij hun werk- en gezinssituatie. 52, 49 of 40 weken hele dagopvang, flexibele opvang op wisselende dagen, verlengde opvang vanaf 07.00 uur met ontbijt, vakantieopvang, zwemles of sporten tijdens de buitenschoolse opvang, het is allemaal mogelijk bij UN1EK. En dat geeft rust in het gezin en is goed voor de brede ontwikkeling van kinderen!

Gerelateerd