Leerlinge Lyceum VOS met beste speech naar finale

06-03-2016 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Op donderdag 3 maart deed de debatclub van Het Lyceum Vos mee aan de provinciale voorronde van de debatwedstrijd voor scholieren “Op weg naar het Lagerhuis”. De elf deelnemers hadden zich goed voorbereid en waren zelfs in de voorjaarsvakantie bij elkaar gekomen om te oefenen. Ook de pauzes werden ervoor gebruikt. Door te sparren met docenten kregen ze nieuwe inzichten.

Alle voorbereidingen waren helaas niet voldoende om de poule te winnen en door te kunnen naar de halve finales. De teleurstelling hierover verdween echter snel door de prachtige prestatie van Somaya Mohamed Ahmed, die met haar speech over het belang van onderwijs in de derdewereld de finale van de V-rede won. De V-Rede is een korte speech van maximaal 150 seconden. Je krijgt met de V-Rede de kans om jouw visie te geven op de toekomst. Uiteindelijk zijn de drie beste speeches van Nederland te zien in de finale op NPO 2 in het VARA-programma Het Lagerhuis.

Somaya sprak met zoveel overtuiging dat ze haar teamgenoten een brok in de keel bezorgde. Ze is met haar speech door naar de landelijke finale.Gerelateerd