Leerlingen Lyceum Vos helpen stadsboeren

17-05-2015 Onderwijs Annemiek van der Sluys

VLAARDINGEN - Voor het tweede jaar komen leerlingen van het Lyceum VOS naar het vrijwilligersproject Stadslandbouw van Ruytenburch om te helpen met de aanleg van de bloementuin en de moestuin. Dinsdag 12 mei was dit jaar de eerste middag dat leerlingen uit de eerste en tweede klas naar de stadsakker kwamen. In het kader van een schoolproject gaan zij zes weken ervaren hoe het leven van een stadsboer is aan het begin van het tuinseizoen.

Na wat uitleg werden de tuinhandschoenen aangetrokken en het gereedschap in de kruiwagens gedaan om daadwerkelijk aan de slag te gaan. De leerlingen gingen in groepjes van twee,  onder begeleiding van vrijwilligers van Van Ruytenburch, met meerdere klussen aan de slag. Er moesten houtsnippers uitgereden worden over de looppaden, compost aangebracht op groente- en bloembedden, dahliaknollen gepoot en kleine koolplantjes moesten hun definitieve plek vinden in de moestuin.

Het weer zat enorm mee en die dinsdagmiddag was het een drukte van jewelste op de stadsakker. Met veel enthousiasme crosten de leerlingen de stadsakker over met de , door de vrijwilligers vol geschepte, kruiwagens. Terwijl de anderen rond de bloem- en groentebedden met zorg de dahliaknollen en de kleine koolplantjes een definitief plekje gaven en daarna de ingeplante bedden voorzagen van netten om vogelvraat te voorkomen.

Met enthousiaste en  blije gezichten , van zowel de leerlingen als de vrijwilligers, en een heel voldaan gevoel werd er na twee uur afscheid genomen. ,,Dank jullie wel voor de hulp’’, riepen de vrijwilligers bij het uitzwaaien. ,,Tot volgende week’’, riepen de leerlingen terug.Gerelateerd