Leerlingen organiseren kerstmarkt op 't Groen

18-12-2018 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN – Op 20 december van 15.00 uur tot 19.30 uur is het zover: de aula van het Groen van Prinstererlyceum wordt weer omgetoverd tot een sfeervolle Kerstmarkt. De leerlingen die dit jaar meedoen met het Klas4klas-project hebben de markt georganiseerd om inkomsten te genereren voor hun studiereis naar Ethiopië eind april 2019 om hun partnerklas van StartUp4kids in het echt te ontmoeten.

Tijdens de kerstmarkt kunnen bezoekers al struinend langs kraampjes op zoek naar cadeautjes voor onder de kerstboom en genieten van door de leerlingen gemaakte lekkernijen en warme chocolademelk. Met een loterij zijn leuke prijzen te winnen!

Iedereen is van harte welkom de kerstmarkt te bezoeken op donderdag 20 december tussen 15.00 en 19.30 uur en wordt uitgenodigd kleingeld mee te nemen voor de eventuele aankopen want er is geen pinapparaat aanwezig. Het adres van de school is Rotterdamseweg 55 te Vlaardingen.

 

Ondernemende wereldburgers

Het Klas4klas-lesprogramma waar de leerlingen aan meedoen, wordt aangeboden door de Vlaardingse stichting Experience4Life Foundation binnen het SWT (studiewerktijd)-programma van de school. De stichting streeft ernaar zoveel mogelijk leerlingen handvatten te geven voor een zelfredzame toekomst vol zelfvertrouwen met aandacht voor de internationale samenleving. Binnen het programma gaan de leerlingen onder andere sparen en  ondernemen en worden zij verbonden aan een klas in dat land die zij ook daadwerkelijk leren kennen. Het lesprogramma Klas4klas, dat wordt aangeboden op scholen van primair onderwijs, voortgezet onderwijs en mbo, beoogt van leerlingen sociaal-ondernemende wereldburgers te maken.

 

 

 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date