Leerlingen ’t Groen in gesprek met staatssecretaris

20-05-2019 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Leerlingen van klas V3A van Lentiz | Groen van Prinstererlyceum hebben op woensdag 15 mei tijdens de les Economie een telefoongesprek gevoerd met staatssecretaris Tamara van Ark, de staatsecretaris van Sociale zaken en Werkgelegenheid.  

Tijdens het telefoongesprek kregen leerlingen de kans om vragen te stellen over de Wajong-wet. Deze wet voorziet in een uitkering voor jongeren die een ernstige ziekte of handicap hebben. Staatssecretaris Van Ark is verantwoordelijk voor de Wajong-wet.  

Leerlingen stelden vragen over de meest recente ontwikkelingen van de Wajong. Laurens vroeg bijvoorbeeld waarom de wet pas geldt vanaf 18 jaar, Pawandeep vroeg of er een verschil is in hoogte van uitkeringen en of je gekort wordt als je een aantal uur werkt. Samira vroeg hoe er wordt bepaald of je voor een Wajong in aanmerking komt. En Joash vroeg of je een Wajong-uitkering kunt ontvangen op het moment dat je een opleiding volgt. Staatssecretaris Van Ark gaf duidelijke en heldere antwoorden  aan de leerlingen en vond dat er goede vragen werden gesteld. Ze gaf zelfs aan dat sommige journalisten er nog wat van konden leren. 

Voor de leerlingen was het een leerzaam gesprek en een mooie ervaring: er zijn immers niet heel veel leeftijdgenoten die kunnen zeggen dat ze in de gelegenheid zijn geweest om met de staatssecretaris te bellen.                                                                         

 Gerelateerd