Categorieën

Service

Lokaal 97: Alles voor een prikkie én voor een goed doel!

Lokaal 97: Alles voor een prikkie én voor een goed doel!
Onderwijs

Lokaal 97: Alles voor een prikkie én voor een goed doel!

  • Redactie
  • 07-02-2019
  • Onderwijs
Lokaal 97: Alles voor een prikkie én voor een goed doel!
VLAARDINGEN – Wie ‘voor een koopje gaat’ kan tegenwoordig terecht bij een groeiend aantal outletwinkels in de stad. Voor wie iets leuk zoekt en tegelijkertijd ook een goed doel wil steunen is er op de Hoogstraat 97 een winkel in tweedehands spulletjes, dat ook nog eens dienst doet als opleidingsruimte voor leerlingen van het Lentiz College: Lokaal 97.

Deze ‘charity shop’ volgens een Engels model is gevestigd in het hart van Vlaardingen. Vlaardingse bewoners brengen gebruikte spullen naar de winkel, en leerlingen verkopen de items aan het winkelend publiek.

Het belangrijkste doel van deze winkel is om leerlingen praktijkervaring te laten opdoen binnen hun vmbo-opleiding. Zij leren op deze manier presenteren, etaleren en verkopen. Kortom: ondernemen in de meestbrede zin van het woord. De winkel Lokaal 97 wordt gerund onder toezicht van de deskundige leiding van docenten van het Geuzencollege. In de theoriehoek krijgenleerlingen lessen en instructie.

De afgelopen jaren heeft Lokaal 97 een aantal goede doelen kunnen steunen met een cheque ter waarde van €1.010. De doelen waaraan dit bedrag is geschonken zijn: Kopjes voor Kopjes, Stichting Derde Wereld Hulp, Proninos, stichting Toetssteen  en Stichting Earlybirds, een organisatie die ouders van te vroeg geboren kinderen kosteloos een fotoreportage aanbiedt.

Ga dus eens kijken bij Lokaal 97, waar de leukste spulletjes voor een ‘habbekrats’  liggen te wachten en steun tegelijkertijd het goede doel!

Lokaal97 is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 13.30 uur tot 17.00 uur en is gesloten tijdens de schoolvakanties. Volg Lokaal 97 ook op Facebook via https://www.facebook.com/Lokaal97/

Lentiz Onderwijsgroep

Schiedamsedijk 114, Vlaardingen

Meer over Lentiz Onderwijsgroep →