Nieuw gebouw voor Ericaschool geopend

18-02-2019 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN – Een blaaskapel, een wethouder, zo’n 200 leerlingen en hapjes en drankjes. Dat waren vanochtend rond twaalf uur de succesvolle ingrediënten voor de opening van een gloednieuw gebouw bij de Ericaschool, aan de Delftseveerweg.

Wethouder Jacky Silos van Onderwijs opende er met twee leerlingen een nieuw pand waar leerlingen les krijgen die in stage (gaan) lopen of richting een baan begeleid worden. Er is plek voor maar liefst vier groepen en meer en betere mogelijkheden om te werken aan je toekomst.

Op de Ericaschool zit je tot ongeveer je twintigste levensjaar en volgens docent Ben Jongejan, die nauw betrokken was bij de nieuwbouw, ‘verlaat niemand de school zonder een dagbesteding of een arbeidsplaats. ,,Tot nu toe is dat nog steeds gelukt’’, aldus Jongejan. ,,We tellen momenteel zo’n 220 leerlingen op de Ericaschool die soms van een behoorlijk eind weg komen. Uit Rotterdam Alexander bijvoorbeeld en Hoogvliet. Voor iedere leerling bieden we zorg en onderwijs op maat. Voor de leerlingen die wat ouder zijn is er het VSO, het Voortgezet Speciaal Onderwijs, waarbij stages een essentieel onderdeel van de opleiding vormen. Leerlingen doen dat soms als groepsstages met een docent, bij GAMMA en Albert Heijn onder andere, maar ook individueel bij bijvoorbeeld lunchroom De Bonte Zebra. En natuurlijk stromen er geregeld leerlingen door naar een baan. Voor dat speciale stuk van hun opleiding hebben we nu een mooi apart gebouw waar eerst gras lag en dat veel meer extra ruimte en dus mogelijkheden biedt’’.

Nadat op drie plekken het lint officieel was doorgeknipt door wethouder Silos en de twee leerlingen van de school was het nog lang gezellig en kon iedereen uitgebreid het nieuwe gebouw bezichtigen. Dat overigens ook nog eens was ingericht door de leerlingen zelf bij het verhuizen van de benodigde lesmaterialen en meubels.