Nieuw onderkomen Volksuniversiteit officieel geopend

18-12-2016 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - De Volksuniversiteit Vlaardingen is sinds 8 augustus gevestigd aan de Van Hogendorplaan 25A na ongeveer 10 jaar gehuisvest te zijn geweest in de Westwijk. Het winkelpand heeft een metamorfose ondergaan en is nu geschikt gemaakt als kantoor voor de administratie en leslokaal voor cursussen, lezingen en workshops. Deze verbouwing is mede mogelijk gemaakt door donaties van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. en het De Groot fonds.

De eerste cursussen en lezingen zijn hier al van start gegaan. Woensdag 14 december heeft wethouder Ruud de Vries de nieuwe locatie officieel geopend. De Volksuniversiteit Vlaardingen is opgericht in 1986, hoewel niet bij iedereen bekend, bestaat zij inmiddels 30 jaar. De Volksuniversiteit biedt volwassenen de mogelijkheid tot verdere ontwikkeling of scholing op het gebied van talen, recreatie, algemene en persoonlijke vorming, niet gericht op het halen van diploma's, maar biedt de mogelijkheid tot scholing en persoonlijke ontwikkeling.

De Volksuniversiteit is er voor iedereen, ongeacht vooropleiding of leeftijd. Elk cursusseizoen stellen enthousiaste vrijwilligers een interessant cursusprogramma samen. In januari 2017 gaat het Voorjaarsprogramma van start met onder andere de leerzame cursus Klussen in en om het huis. Verder staan de cursussen Kennismaken met NLP, Nostalgisch Rotterdam, Touch for health en workshops over het gebruik van kruiden gepland. Er starten ook enkele korte vakantietaalcursussen te weten Duits, Frans en Italiaans. Taalcursussen, lezingen kunstgeschiedenis en yoga vormen een vast onderdeel van het cursusprogramma.

Loopt u gerust een keer binnen om het cursusprogramma op te halen of voor informatie. Het kantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 – 12.00 uur. Het gehele cursusprogramma staat op de website www.volksuniversiteitvlaardingen.nl