Nieuw rooster voor kinderen Dagschool Erasmus

22-08-2017 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - De school is weer gestart. Normaal is dat al spannend voor de kinderen, maar dit schooljaar krijgen de kinderen van Vlaardingse Dagschool Erasmus te maken met een nieuw schoolrooster. De kinderen gaan alle schooldagen naar school van 8.30 uur tot 13.59 uur. En ze lunchen iedere dag met elkaar op school. Gelukkig went het al snel weer om samen naar school te gaan. 

Het grote voordeel voor de kinderen is dat ze beter geconcentreerd zijn, omdat ze niet naar huis, tussenschoolse opvang of vriendjes, vriendinnetjes gaan tijdens de lunchpauze. Dat komt de prestaties aantoonbaar ten goede. De kinderen hebben ’s middags meer tijd voor hobby’s, afspraken of huiswerk. De leerkrachten hebben meer tijd om met ouders of het team te overleggen of de les voor te bereiden.
 

Vlaardingse Dagschool Erasmus


Vlaardingse Dagschool Erasmus is een Vreedzame School. Het motto is ‘gezien, gehoord en betrokken’. Het idee achter de Vreedzame School is dat de school een gemeenschap vormt, waarin leerlingen, leerkrachten en ouders zich betrokken en verantwoordelijk voor elkaar voelen. Het kernbegrip is dus sociale verbondenheid. Aangepast aan het niveau van de verschillende groepen zijn er lessen waarin de kinderen sociale vaardigheden kunnen trainen. Ze leren op een prettige manier conflicten op te lossen of goed te kunnen zeggen wat ze willen en hoe ze zich voelen.  Wilt u kennismaken met de school, dan kunt u een afspraak maken via 010- 434 99 68.
 

Peuterspeelzaal Erasmus


Spelen, stimuleren, ontwikkelen en ontmoeten, dat zijn de kernfuncties van de peuterspeelzaal Erasmus. Kinderen van twee tovier jaar leren in een ongedwongen sfeer en in een veilige omgeving om met leeftijdsgenootjes om te gaan. Kinderen komen gemiddeld twee ochtenden per week naar de peuterspeelzaal van 08.30 uur tot 11.30 uur. Bent u geïnteresseerd in de peuterspeelzaal? Komt u dan eens langs bij de peuterspeelzaal aan de Huijgensstraat. U bent van harte welkom om eens te komen kijken. Het telefoonnummer is 06- 452 40 538. Via de website van Wijzer in Opvang & Onderwijs (www.wijzer.nu) kunt u uw kind aanmelden voor de peuterspeelzaal.

Gerelateerd