Partners tekenen voor vijfde Zomerschool

30-03-2015 Onderwijs Advertorial

VLAARDINGEN - Op dinsdag 24 maart 2015 organiseerde Stichting Aanzet in Kade40 een bijeenkomst, waarbij de partners van de Vlaardingse Zomerschool ‘Van camping naar campus’ opnieuw een samenwerkingsovereenkomst tekenden. De Zomerschool wordt dit jaar voor de vijfde maal georganiseerd in de Windwijzer, van 10 tot en met 20 augustus. Een feestje waard dus!

Afgevaardigden van Lentiz (Geuzencollege en Groen van Prinsterer), Het Lyceum Vos, MAVO Vos, College Vos en De Internationale Vos, de Sint Jozef Mavo, UN1EK, SIKO, de Gemeente Vlaardingen en Stichting Aanzet zetten hun handtekening onder een contract voor drie jaar Vlaardingse Zomerschool: 2015-2016-2017! Zij doen dit in samenwerking met Wijzer in opvang en onderwijs.     Dit bewijst wel, dat de Zomerschool haar vruchten heeft afgeworpen in de afgelopen vier jaar.

De Zomerschool is bestemd voor leerlingen van groep 8 die na de zomervakantie de overstap maken naar het voortgezet onderwijs, maar ook leerlingen die overgaan van de 1e klas naar de 2e klas van het voortgezet onderwijs kunnen deelnemen.

’s Ochtends volgen de leerlingen een individueel lesprogramma. Lastige reken- en taalproblemen worden op een creatieve manier nog eens doorgenomen, waarbij de leerlingen gebruik mogen maken van geleende iPads. De lessen worden gegeven en begeleid door ervaren docenten.

In de middag trekken de leerlingen er, na een gezamenlijke lunch, met hun begeleiders op uit om deel te nemen aan uitdagende sportieve en creatieve activiteiten: bijvoorbeeld een survival in de Broekpolder, kooklessen op het Geuzencollege of een surfles op het strand van Hoek van Holland.

Ouders kunnen hun kind vóór 1 juni opgeven via de website van de Zomerschool: www.vlaardingsezomerschool.nl. Een e-mail sturen kan ook naar info@vlaardingsezomerschool.nl. Telefonisch kan contact worden opgenomen met Stichting Aanzet, Charissa Post, tel.nr. 010-2322111. Er is plaats voor dertig leerlingen! Wees er dus snel bij, want vol is vol!

De kosten zijn € 100,00 voor twee weken (4 dagen per week, van maandag tot en met donderdag). Wanneer ouders een laag inkomen hebben, kan de gemeente Vlaardingen een tegemoetkoming in de kosten bieden via het Sociaal Cultureel Fonds. Wie zich opgeeft, is uiteraard elke dag aanwezig.

Kortom: de Zomerschool is er voor iedereen! Je leert er je rekenen en taal weer opfrissen. Je doet samen met anderen activiteiten die je anders nooit doet. Je krijgt zelfvertrouwen bij de start in het voortgezet onderwijs. Je ontwikkelt en ontdekt je talenten. En, je sluit nieuwe vriendschappen!!

Kijk op de website www.vlaardingsezomerschool.nl om een foto-impressie te zien van de voorgaande edities van de Vlaardingse Zomerschool!

Gerelateerd