Petje af Vlaardingen gaat van start!

15-09-2016 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Zondag 18 september is het dan zo ver: Petje af Vlaardingen gaat van start met het eerste les blok! Veertien enthousiaste en leergierige leerlingen uit groep 7 van diverse basisscholen uit Vlaardingen krijgen in de Stadsgehoorzaal een gastles van Christa Koets, directeur Bedrijf bij de gemeente Vlaardingen. Zij vertelt de leerlingen over haar beroep bij de gemeente en hoe zij hier zelf terecht is gekomen. De kinderen gaan zelf nadenken wat zij van Vlaardingen en hun eigen wijk vinden en welke ideeën hebben zij nog om Vlaardingen nog gezelliger te maken.

Volgende week gaan de leerlingen op bezoek bij de gemeente. De derde zondag presenteren zij wat ze geleerd hebben aan hun ouders. Het eerste les blok wordt afgesloten met een sportieve activiteit.

 

Ben je benieuwd of Petje af iets voor jou is?

Op zondag 25 september is Petje af Vlaardingen van 13:00 tot 17:00 aanwezig op het Stadsterras bij de Stadsgehoorzaal met de Bijzondere BAK. In een pop-up klaslokaal geven wij voorbeelden van de lesblokken van het komende jaar. Herman van Nieuwenhuizen van Vlaardingen24 geeft om 14:00 uur een gastles over journalistiek.  Je kunt je nog aanmelden er zijn voor dit schooljaar nog enkele plekken beschikbaar voor enthousiaste en leergierige leerlingen uit groep 7 en 8.

Bij Petje af Waterweg leren kinderen van 10 t/m 14 jaar uit Maassluis, Schiedam en Vlaardingen op zondag, in zeven blokken van vier weken, alles over een bepaald beroep-, sector of maatschappelijk of cultureel onderwerp. Professionele coaches van Petje af begeleiden de leerlingen. Inspirerende gastdocenten verzorgen gastlessen bij de weekendschool en ontvangen de leerlingen in hun eigen werkomgeving voor een rondleiding of praktijkles. Er zijn ook activiteiten op het gebied van kunst, cultuur en gezond gedrag. De leerlingen van Petje af doen nieuwe ervaringen en verfrissende ideeën op, maken kennis met inspirerende rolmodellen en vormen een beeld van hun eigen toekomst- en opleidingsmogelijkheden. Weekendschool Petje af Waterweg opent deuren die voor sommige kinderen anders gesloten zouden blijven.   

 

 

 Gerelateerd