PvdA wil helderheid over calamiteitenplan St.-Jozef

07-05-2015 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN – De raadsfractie van de PvdA heeft het college van burgemeester en wethouders vragen gesteld over het calamiteitenplan van de St.-Jozefmavo. Daarin speelde het sportveld van de school namelijk een grote rol. Nu dat sportveld verdwijnt ten gunste van een seniorencomplex ontstaat dus een probleem. 

De PvdA wees eerder op dit probleem waarop het college antwoordde dat het calamiteitenplan de verantwoordelijkheid van de school zelf is. Dit is een beetje tegen het zere been van de PvdA. PvdA-raadslid Stefanie Solleveld stelt dat de gemeente verantwoordelijk is voor schoolgebouwen én de veiligheid van leerlingen. 

,,Welke problemen kunnen ontstaan als de leerlingen bij calamiteiten onderdak krijgen in de Lentiz-school aan de overzijde’’, vraagt Solleveld. ,,En wat is het plan als beide scholen te maken hebben met een calamiteit?’’ Zij vraagt zich daarnaast af of kinderen de hulpdiensten niet hinderen als zij de weg oversteken en wil van burgemeester en wethouders weten hoe nu verder…

Gerelateerd