’t Groen is blij met het Flexrooster

01-02-2018 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Het was een sprong in het diepe na de zomervakantie van 2017, starten met een heel nieuw concept op het Groen van Prinstererlyceum, het Flexrooster. “We zijn nu ruim een halfjaar bezig en ik kan stellen, dat we erg blij zijn met de keuze die we hebben gemaakt”, aldus directeur Harry Chambone. Zowel de leerlingen, de ouders als de collega’s zijn positief over de nieuwe werkwijze. Het Flexrooster is opgebouwd uit drie lesblokken op een dag. ’s Ochtends en aan het einde van de dag kunnen de leerlingen intekenen op SWT-uren, studiewerktijd. Van de tien mogelijkheden moeten leerlingen er minimaal vijf kiezen, maar op welke dag, bij welke docent en in welk lokaal ze dat doen, dat kunnen ze zelf bepalen.

Wat ook als een groot voordeel wordt ervaren is de pauze die na elke les in het rooster is ingebouwd. Dat zorgt voor rust. Even op adem komen na een lesblok van tachtig minuten. Die lengte van tachtig minuten voor een les geeft ook al de nodige rust in school aangezien er veel minder startmomenten en leswisselingen zijn.

Een andere grote trekpleister van het Flexrooster is het aanbod van de talentklassen. Dit aanbod wisselt elk halfjaar. Voor de tweede helft van dit schooljaar staan onder andere op het programma: de klimwand, obstacle run, gitaar spelen, toneel, street art, psychologie, dans, de schoolkrant, techniek en beachvolleybal.

Nogmaals directeur Chambone: “Ik blijf het bewonderenswaardig vinden hoe snel iedereen, zowel leerlingen als collega’s, deze ingrijpende verandering hebben opgepakt en tot een groot succes hebben gemaakt.”

Op de site van de school, www.groenvanprinsterer.nl  staat een filmpje waarin het Flexrooster in drie minuten wordt uitgelegd.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar onze Open Avond op woensdag 7 februari. Bekijk onze school en krijg antwoorden op vragen die je wellicht hebt na het lezen van dit artikel.

Gerelateerd