Categorieën

Service

School in de ban van Raar, maar waar!

School in de ban van Raar, maar waar!
Onderwijs

School in de ban van Raar, maar waar!

  • Redactie
  • 07-10-2015
  • Onderwijs
School in de ban van Raar, maar waar!

VLAARDINGEN - Op 5 oktober 2015 startten bij Vlaardingse Dagschool Erasmus de projectweken. Deze weken worden verbonden aan het thema van de Kinderboekenweek. Dit jaar is dat ‘Raar, maar waar!’.

Als voorproefje was op 2 oktober al een demonstratie met droogijs en water. De vide stond vol rook. Het was een prachtig gezicht. Alle kinderen kregen op 5 oktober per twee groepen een voorstelling over zwerfafval als aftrap van de Projectweken. De projectweken staan in het teken van een schonere wijk en zijn gekoppeld aan de Kinderboekenweek. Op 8 oktober 2015 komen medewerkers van Stichting Lawine over het project ‘Een schonere wijk’ een les geven op school in alle groepen. De kinderen leren hier dat ze zelf ook voor een schonere wijk kunnen zorgen.

Op 12 oktober knutselen alle kinderen ’s middags met afval en maken daar mooie kunstwerken van. Op 15 oktober gaan de kinderen van groep 8 opruimen in de wijk, waarna het project op 16 oktober wordt afgesloten met alle leerlingen.

Projectweken

Tijdens deze projectweken wordt er veel aandacht besteed aan afval. De kinderen leren wat zwerfafval doet in het milieu en dat dat via de planten en dieren ook weer bij de mens terecht komt. De bedoeling is dat de kinderen zich bewust worden dat ze het afval in de juiste bakken doen, zodat het eventueel hergebruikt kan worden. Ook het opruimen van zwerfafval hoort daarbij, want ‘samen zorgen we voor een schone wijk’.