Schoolkinderen bevolken Streekmuseum

05-01-2015 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Het was maandagochtend dringen geblazen in het Streekmuseum. 24 leerlingen van basisschool 't Visnet waren daar op de afdeling over de Tweede Wereldoorlog. Tel daarbij nog op de nodige belangstellenden, museumdirecteur Jan Anderson en burgemeester Bert Blase en we kunnen stellen dat de ruimte goed gevuld was. 

De schoolkinderen mochten in het museum vragen stellen over de voorwerpen die worden tentoongesteld over de oorlog. Maar voor het zover was, kregen ze uit handen van de burgemeester een boekje met as titel: 'Honderd keer tijdig gered'. Daarin honderd voorwerpen die gezamenlijk de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog vertellen. 

Het bezoek van Vlaardingse schoolkinderen aan het Streekmuseum is onderdeel van het zogenaaamde Erfgoedproject waarin het musem samenwerkt met het Stadsarchief. Tijdens de bijeenkomst ontstond enige controverse over de toekomst van dit project dat al dan niet zou zijn gesneuveld in het onlangs vastgestelde bezuinigingspakket van de gemeente. Of ook nieuwe generaties kinderen dus op deze laagdrempelige manier kunnen leren over de Tweede Wereldoorlog is onzeker.Gerelateerd