Schoon loont op de Mavo Vos

31-05-2017 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - In de strijd tegen zwerfafval heeft De Mavo Vos de 2e prijs gewonnen in de wedstrijd "Schoon Loont". De school ontving een prijs ter waarde van €750, te besteden aan een activiteit naar keuze.

De 1-jaar durende actie was gestart in maart vorig jaar. Aan deze landelijke campagne namen 39 gemeenten deel. In samenwerking met Irado werden de leerlingen gestimuleerd om het schoolterrein schoon te houden en plastic verpakkingsafval te scheiden. Deze actie duurde een jaar lang.

Op De Mavo Vos werd in de aula een Greenup machine geplaatst, een innamesysteem voor PET-flesjes, blikjes en drankenkartons. De automaat is speciaal ontwikkeld voor scholen. De leerlingen maken zeer goed gebruik van dit innamesysteem. Als beloning krijgt de leerling bij inlevering van een flesje of blikje een tegoedbonnetje waarmee gespaard kan worden voor iets lekkers tijdens de pauze bij de cateraar.

Daarnaast zijn tijdens de Talentweken een aantal activiteiten georganiseerd in het kader van de actie "Schone school loont". Zo is met alle tweede klassen een grote opruimactie georganiseerd. De leerlingen gingen met prikkers en vuilniszakken rondom de school opzoek naar zwerfafval. Er is dit filmpje van de actie gemaakt dat je  hier!  vindt.

Daarnaast hebben de leerlingen van afval kunst gemaakt, hebben ze films gezien over afval en milieu en hebben zij deelgenomen aan de afvalquiz. Ook hebben zij folders gemaakt die met dit onderwerp te maken hebben. Op deze wijze is getracht de leerlingen bewust te maken van de wereld om zich heen en hun eigen handelen op het gebied van omgaan met afval en milieu en de effecten hiervan.

 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date