St.-Jozefmavo start met LEF, wie doet mee?

30-10-2020 Onderwijs Advertorial

VLAARDINGEN - Dit schooljaar is de St.-Jozefmavo begonnen met een nieuw vak: LEF (Levensbeschouwing, ethiek en filosofie). Bij dit vak komen onderwerpen aan de orde die voor leerlingen belangrijk zijn, maar nog niet bij andere vakken besproken worden. Te denken valt onder andere aan lessen over wereldreligies, levensvragen, de dood en geluk. Ook laten we leerlingen in contact komen met de wereld om hen heen door gastdocenten uit te nodigen en excursies te maken naar bijvoorbeeld een moskee, kerk en synagoge. 

Door corona is het op dit moment niet mogelijk om met grote groepen leerlingen externe instanties te bezoeken. Om de leerlingen toch kennis te laten maken met de wereld om hen heen, moeten we creatief zijn en hierbij vragen we u om uw hulp.

Tot de kerstvakantie behandelen we in klas 1 het jodendom, christendom en de islam. De leerlingen gaan door middel van verschillende opdrachten een vergelijkend onderzoek doen naar deze godsdiensten. Een onderdeel hiervan is het interviewen van een jood, een christen en een moslim. Tijdens deze lessenserie willen wij gaan online video speeddaten. Leerlingen kunnen dan, terwijl ze op school zitten, in contact komen met mensen die een van de bovenstaande geloven belijden. 

Bent of kent u iemand die belijdend lid is van één van de genoemde religies, bent u beschikbaar in week 48 (woensdag 25 november en/of vrijdag 27 november) en wilt u meewerken aan het online video speeddaten, dan kunt u zich HIER inschrijven. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de vakdocenten LEF, mw. Tettelaar (FTettelaar@sjm.nl) of dhr. Adriaanse (JBAdriaanse@sjm.nl).

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date