Start project Zwerfboeken op De Kameleon

25-01-2018 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - De opening van het KinderzwerfboekStation op De Kameleon op 24 januari door Wethouder Hans Versluijs was een groot succes. Samen met twee kinderen bracht hij een kruiwagen vol met zwerfboeken binnen. Daarvoor hadden vier leerlingen van groep Groen een prachtig prentenboek voorgelezen. De wethouder was enthousiast over het project en gaf na afloop complimenten aan de school voor de rustige en fijne sfeer in de school. Zelf vertelde hij het voorlezen door zijn moeder als kind zich nog te herinneren. Het door haar mooist voorgelezen boek was “Niels Holgerssons wonderbare reis”.

Directeur Rob van der Mark had voor iedere groep als cadeau een mooi boek geregeld. Na afloop van het officiële gedeelte met de wethouder gingen alle kinderen naar de klas. In iedere klas was een voorleesouder, opa of oma. Natuurlijk werd het net gekregen boek voorgelezen.

Vanaf donderdag 25 januari kunnen de kinderen van De Kameleon en de andere kinderen uit Vlaardingen Holy op school terecht voor een zwerfboek. Kinderzwerfboek stimuleert lezen en probeert zoveel mogelijk KinderzwerfboekStations op te richten. Zodat álle kinderen kunnen lezen.
De Kameleon vindt lezen heel belangrijk. Jaarlijks wordt er tijdens de Nationale voorleesdagen extra aandacht besteed aan lezen. Lezen is belangrijk en vooral heel leuk en we vinden het belangrijk dat alle kinderen toegang hebben tot leuke boeken “


Wat zijn zwerfboeken?

Kinderzwerfboeken zijn boeken met een zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen, KinderzwerfboekStations, enzovoorts. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn!
Heeft u als lezer nog kinderboeken over, breng deze dan naar De Kameleon. De school zorgt er dan voor dat uw boeken gaan zwerven en een “tweede leven” krijgen.

De Kameleon bevindt zich aan de Reigerlaan 9

Gerelateerd