Studenten aan de slag met foodonderzoek voor bedrijven

20-12-2018 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Hbo- en mbo-studenten van onderwijsinstellingen Inholland en Lentiz gaan samen onderzoeken uitvoeren voor foodondernemers uit de regio Rijnmond. De research vindt plaats in de nieuwe laboratoria van de Food Innovation Academy in Vlaardingen, die komende zomer de deuren opent. Er wordt daartoe een speciale onderzoekskalender opgesteld. Dat is de uitkomst van de bijeenkomst ‘Samen Innoveren’ die onlangs plaatsvond bij hogeschool InHolland in Delft. 

De onderzoeken starten met ingang van schooljaar 2019/2020. De hbo-studenten zijn leidend en begeleiden de mbo-studenten. De Lentiz-studenten voeren praktisch onderzoek uit en leren projectmatig werken. En de ondernemers ontvangen de resultaten. Niet alleen een mooi samenwerkingsproject, maar ook een leuke manier voor mbo-studenten om te onderzoeken of doorstomen naar het hbo een optie voor hen is.

State-of-the-art pand

In de Food Innovation Academy werken (regionale) foodbedrijven, onderwijs en overheid samen om de levensmiddelenindustrie te ondersteunen met kennis, innovatie en goed opgeleide medewerkers. In het vier etages hoge pand dat momenteel wordt gebouwd aan de Industrieweg in Vlaardingen, komen praktijkruimtes met moderne machinerie, laboratoria, proefkeukens, een auditorium en vergaderruimtes. Studenten van Lentiz | LIFE College volgen er praktijkgericht onderwijs en foodbedrijven kunnen er hun klanten ontvangen. Op de begane grond komt een horecagelegenheid waar ook consumenten welkom zijn.Gerelateerd