Technasium Spieringshoek duikt in nieuwe technologie

18-12-2014 Onderwijs Advertorial

VLAARDINGEN/SCHIEDAM - Op dinsdag 16 December kregen de VWO leerlingen van het Technasium Spieringshoek een introductie in Augmented Reality van Theo Lagendijk en Coen de Koning van Platipus. Deze presentatie is een voorbereiding op een gastles over het zelfde onderwerp die de school samen met hen volgend schooljaar zal geven voor de leerlingen die de Technasium richting kiezen. 

Als Augmented Reality u nog niet bekend voorkomt, is dat niet zo vreemd. Het is technologie die de echte en de digitale wereld bij elkaar brengt. Zo kun je met een moderne telefoon of tablet met een Augmented Reality app extra digitale plaatjes, video of zelfs levensechte digitale 3D objecten bijvoorbeeld op een tijdschrift of een visitekaartje tevoorschijn toveren. In de nabije toekomst zal deze technologie zelfs in slimme brillen geïntegreerd worden. 

Theo en Coen van Platipus  gingen in de presentatie natuurlijk uitgebreid in op wat Augmented Reality inhoudt, wat er bij komt kijken en hoe het toepasbaar is. En de presentatie werd natuurlijk ondersteund door mooie voorbeelden en veel live demonstraties. 

Op deze manier kregen de techniek-leerlingen vast een voorproefje op de lessen in deze innovatieve techniek die volgend jaar gegeven gaan worden waarin zij zelf met Augmented Reality aan de slag gaan. Daarbij zullen zij zelf hun eigen Augmented Reality project verzinnen, voorbereiden en uitvoeren. Wellicht dat er daar een idee tussen zit dat uit kan groeien tot een echte app die u kunt downloaden in de App- of Playstore! 

Wilt u Augmented Reality zelf eens ervaren? Een mooi voorbeeld is de Augmented Reality van Ikea die u zelf met de Ikea gids en de Ikea app kunt ervaren.  U kunt ook het volgende plaatje uitprinten (of vraag Platipus om een visitekaartje), download de Platipus AR app op uw telefoon of tablet en tover verschillende mooie voorbeelden van Augmented Reality op het plaatje.
Gerelateerd