Categorieën

Service

Thema-avond over Passend Onderwijs

Thema-avond over Passend Onderwijs
Onderwijs

Thema-avond over Passend Onderwijs

  • Redactie
  • 25-01-2016
  • Onderwijs
Thema-avond over Passend Onderwijs

VLAARDINGEN - Kinderen gaan zoveel mogelijk naar het regulier onderwijs. Dat is, kort gezegd, het doel van de Wet Passend Onderwijs die in 2014 werd ingevoerd. Voor veel leraren is het echter een hele toer om alle leerlingen de aandacht te geven die ze nodig hebben. Op maandag 1 februari organiseert het CDA Vlaardingen een thema-avond over passend onderwijs. Een van de hoofdvragen is hoe de lokale overheid scholen kan helpen in het bieden van passend onderwijs. Gastspreker is Hugo de Jonge, wethouder Onderwijs van de gemeente Rotterdam. Hij spreekt over de Rotterdamse aanpak, met onder meer een Task Force.

Het CDA wil met onderwijsexperts en betrokkenen uit de regio in gesprek of het onderwijs in Vlaardingen momenteel echt bij elk kind past. Wat kan een leraar met leerlingen in de klas met autisme of leerlingen die hoogbegaafd zijn? Lukt het om hen in grote klassen maatwerk te bieden? Ook aan bod komen de ‘thuiszitters’: leerlingen die thuis door hun ouders worden onderwezen en niet naar school gaan. Deskundigen uit het onderwijsveld vertellen over hun ervaringen. Ook de bezoekers van de bijeenkomst krijgen gelegenheid om hun mening te geven over het thema passend onderwijs.

De themabijeenkomst vindt plaats in het Geuzencollege aan het Geuzenplein 1, en is bedoeld voor ouders, leraren, schoolbestuurders, leden van medezeggenschapsraden en andere belangstellenden. De thema-avond begint om 20.00 uur. Vanaf 19:45 is iedereen welkom.