Themaweken Vlaardingse Dagschool Erasmus

14-10-2016 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Vlaardingse Dagschool Erasmus aan de Huijgensstraat (Centrum) heeft van 3 tot en met 14 oktober haar themaweken. Gedurende deze weken krijgen opa’s, oma’s en de bibliotheek speciale aandacht, omdat de school aanhaakt bij het Kinderboekenweek thema ‘Voor altijd jong’.

Maandag 3 oktober werden de themaweken geopend. De juffen voerden het oude sprookje van Roodkapje op, die voor de gelegenheid in een nieuw jasje gestoken was. In dit toneelstuk speelden oma, boeken en de bibliotheek een belangrijke rol.

Op dinsdag 4 oktober zijn een aantal leerlingen van het VOS in het kader van hun maatschappelijke stage komen helpen met knutselen en het spelen van Oudhollandse spelletjes als spijkerpoepen, stoelendans en hoepelen. De spelletjes en de knutselwerkjes hadden natuurlijk te maken met het thema.

De groepen 1 en 2 zijn in het Soenda liedjes gaan zingen, groepen 3 en 4 zongen en dansten op Oudhollandse zeemansliederen. En op 12 oktober 2016 zijn kinderen uit groepen 5 tot en met 8 Oudhollandse spelletjes gaan doen met de ouderen. Op deze manier voelen de ouderen zich weer even jong.

Themalessen


Ook de lessen zijn aangepast aan het thema. De onderbouw (groepen 1 en 2) is bezig met themawoorden die horen bij opa's en oma's. De middenbouw (groepen 3 tot en met 6) leert wat een stamboom is en gaat er één maken van hun familie. Zowel in de midden als bovenbouw (groepen 6 tot en met 8) komen verhalen aan bod over de jeugd van opa en oma.

Op 13 oktober 2016 werden met een aantal optredens de themaweken afgesloten. Veel opa’s, oma’s, vaders en moeders kwamen kijken naar de show. Tot slot organiseerde de bibliotheek nog een verkoop van afgeschreven kinderboeken op school.

Gerelateerd