Tiende Zomerschool feestelijk van start

17-08-2020 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Vanmorgen vierde Stichting Aanzet de feestelijke start van de tiende editie van de Vlaardingse Zomerschool. Bijna dertig enthousiaste leerlingen meldden zich vanmorgen in de nieuwe thuislocatie: het Lentiz | Geuzencollege in Vlaardingen Westwijk. Aanzet directeur Marry Broek heette de leerlingen van harte welkom, waarna wethouder Bart de Leede van de gemeente Vlaardingen de Vlaardingse Zomerschool officieel opende. Bij een jubileumeditie hoort taart! Na de groepsfoto gingen de lessen van start.

Het thema van de jubileumeditie van de Vlaardingse Zomerschool is: ‘Tien uit tien, haal het beste uit jezelf!’ In de komende tien dagen krijgen de leerlingen ‘s ochtends les in onder andere Engels, Nederlands en wiskunde. ‘s Middags trekken zij eropuit voor sportieve, culturele en avontuurlijke activiteiten. Over twee weken beginnen zij met opgefriste kennis, zelfvertrouwen en met nieuwe vriendschappen in de eerste of tweede klas van het voortgezet onderwijs, variërend van het VMBO tot het gymnasium.

Ongeveer eenderde van de groep leerlingen doet voor de tweede keer mee. Er ontstaan ieder jaar hechte vriendschappen. Maaike en Becky hebben twee keer meegedaan en hebben zich dit jaar vrijwillig aangemeld als begeleider. Of, zoals zij het zelf noemen, extra hulplijn voor de leerlingen.

Met een aantal aanpassingen in het activiteitenprogramma kunnen de docenten en begeleiders veilig werken aan de hand van het Coronaprotocol. Op woensdag 25 augustus wordt de Vlaardingse Zomerschool afgesloten met de diplomauitreiking in De Stadsgehoorzaal.

De Vlaardingse Zomerschool wordt georganiseerd door Stichting Aanzet in samenwerking met de schoolbesturen voor primair en voortgezet onderwijs in Vlaardingen. De gemeente Vlaardingen en het Fonds Schiedam Vlaardingen maken het financieel mogelijk dat leerlingen gratis kunnen meedoen. De docenten van de Vlaardingse Zomerschool zetten zich vrijwillig in.Gerelateerd