UN1EK viert de start van IKC De Schakel

24-01-2018 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Op donderdag 25 januari viert UN1EK een feestje. Het tiende integraal kindcentrum, IKC De Schakel in de Westwijk, gaat officieel van start. IKC De Schakel biedt opvang en onderwijs in een doorgaande lijn voor kinderen van 2 tot 13 jaar.


Leerpleinen

IKC De Schakel gaat in het komende schooljaar met leerpleinen werken. Internationalisering is een belangrijk thema in het profiel van IKC De Schakel. “Het werken met leerpleinen sluit naadloos aan bij de inhoudelijke koers die we hebben gekozen.”, vertelt IKC directeur Hans de Ruiter. “We merken dat de wereld van sommige leerlingen niet veel groter is dan de Westwijk waar zij wonen. Daar komt bij dat kinderen in deze wijk allerlei verschillende achtergronden hebben. Die twee dingen inspireerden ons om te kiezen voor internationalisering als leidend thema in ons IKC.


De wereld is vol avontuur!

Voor de zaakvakken en de creatieve vakken werken we met IPC onderwijs, wat staat voor International Primary Curriculum. Dat houdt in dat we per leerplein steeds één thema hebben dat we vanuit verschillende vakken belichten. Elk thema heeft een internationaal tintje. Kinderen uit twee leerjaren werken na een gezamenlijke introductie in verschillende groepen samen op hun eigen niveau. Daar hebben ze straks op de leerpleinen alle ruimte voor. Met de duurzame verbouwing die we dit jaar hopen te realiseren, vallen vorm en inhoud van het IKC samen.


Doorlopende leerlijn

De afgelopen jaren hebben de medewerkers van opvang en onderwijs binnen IKC De Schakel benut om toe te werken naar de IKC-vorming. Het opvallende is dat de doorgaande lijn vanuit de peuteropvang naar de basisschool voor kinderen en ouders helemaal geen issue meer is. Ouders die hun kind twee jaar geleden hebben ingeschreven voor de peuterspeelzaal zijn soms verbaasd dat er een aparte inschrijving is als hun kind naar school gaat. “Hoezo, mijn kind zit toch al op De Schakel?” zeggen ze dan. Dat geeft wel aan hoezeer de doorgaande lijn al in hun hoofd zit.”


Wij zijn UN1EK!

IKC De Schakel is onderdeel van UN1EK onderwijs en opvang. UN1EK heeft in Vlaardingen, Schiedam en Maassluis tien IKC’s voor opvang en onderwijs en zes basisscholen met peuteropvang en buitenschoolse opvang. Daarnaast heeft UN1EK diverse locaties voor kinderopvang.

Bij UN1EK werken ruim 700 professionele medewerkers die dagelijks met veel plezier ruim 5.000 kinderen ontvangen. In alle locaties biedt UN1EK opvang, onderwijs, ontwikkeling, opvoeding en ontspanning in een doorgaande lijn voor kinderen van 0 tot 13 jaar. De IKC’s van UN1EK hebben een uniek profiel en aanbod zodat kinderen toekomstgerichte kennis en vaardigheden kunnen opdoen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date