Vlaardingen ondersteunt jonge ouders

20-03-2020 Onderwijs Redactie

Het is niet altijd makkelijk voor jonge ouders om hun kinderen op te voeden. Soms hebben zij behoefte aan wat hulp of willen zij ervaringen delen met andere jonge ouders over hoe zij bepaalde zaken aanpakken. De gemeente Vlaardingen speelt hierop in. Samen met diverse Vlaardingse instanties is er de website opgroeieninvlaardingen.nl opgezet.

Wat is opgroeieninvlaardingen.nl?

De website opgroeieninvlaardingen.nl is een informatiewebsite voor ouders met kinderen van nul tot en met zes jaar. Voor ouders die voor de eerste keer een kindje krijgen, zijn er veel vragen omtrent allerlei zaken, zoals de zwangerschap, zorgverlening, zorgverzekering, opvoeding en scholen. Op de website wordt allerlei informatie gegeven over de mogelijkheden in Vlaardingen om een kind op te voeden en goede zorg te geven. De website is opgezet door de gemeente Vlaardingen in samenwerking met een hele reeks aan instanties:

● CJG Vlaardingen: het centrum voor jeugd en gezin.

● UN1IEK: centrum voor onderwijs en opvang.

● Stichting wijzer in onderwijs: een stichting die ouders begeleidt voor onderwijs voor hun kind.

● De bibliotheek van Vlaardingen.

● KomKids Kinderopvang: een kinderopvangorganisatie.

● SIKO: overkoepelende organisatie voor diverse Vlaardingse scholen.

● Stichting Aanzet: partner voor scholen en kinderopvang. 

Wat biedt de website?

De website is beschikbaar voor alle ouders in Vlaardingen. Hier kunnen zij nuttige informatie vinden over opvoeding, ontwikkeling, onderwijs & opvang, gezondheid & zorgverzekering en de mogelijkheden voor het laten opgroeien van kinderen in Vlaardingen. Ouders die vragen hebben over de opvoeding van hun kind of op zoek zijn naar scholen, kinderopvang of hulp bij de opvoeding in Vlaardingen, kunnen op de website terecht voor alle informatie. De behoefte van ouders om ervaringen met elkaar te delen is groot. Vandaar dat er op de website een aparte pagina is ingeruimd voor vlogs die door jonge ouders worden gemaakt. De vlogs zullen bij jonge ouders vast een hoop herkenning oproepen. Op dit moment richt de website zich op ouders van kinderen van 0 t/m 6 jaar. Het is de intentie om dit in de toekomst uit te breiden tot 21 jaar. Zo kunnen in de toekomst ook ouders van opgroeiende pubers de nodige informatie vinden. 

Vraag en antwoord

Vooral de rubriek ‘vraag en antwoord’ neemt een belangrijke plek in op de website. Hierin kunnen ouders direct een vraag én antwoord vinden in diverse rubrieken. Bij het aanklikken van een vraag zal er een antwoord verschijnen, waarbij het antwoord ook voorzien is van een video. De rubriek vraag en antwoord is opgedeeld in de volgende rubrieken: kinderopvang, school, spelen, lezen & voorlezen, gezondheid & veiligheid, opvoeding & ontwikkeling, vrije tijd & sport, zwangerschap en geldzaken. Mede door het gebruik van veel video's in de antwoorden is het voor ouders niet alleen droge tekst dat zij moeten doornemen, maar worden juist ervaringen van andere ouders gedeeld.Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date