Vlaardingen pakt uit in de Nationale Sportweek

11-04-2015 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Stichting Vlaardingen in Beweging pakt de activiteiten op in de Nationale Sportweek van 18 tot en met 24 april. Vlaardingen is een van de 300 gemeenten waar dit landelijke sportevenement wordt georganiseerd. Wethouder Arnout Hoekstra zal de Nationale Sportweek voor Vlaardingen openen. 

Er lijkt steeds minder animo vanuit de scholen en verenigingen om deel te nemen aan deze week om aandacht voor sport en bewegen te creëren. Toch zijn er zeer leuke activiteiten. Wethouder Arnout Hoekstra zal de Nationale sportweek in Vlaardingen openen op maandag 20 april om 09.00 uur in de Polderpoort. Vanaf dit teken zullen de gehele week diverse activiteiten plaatsvinden. Clinics en sportdagen en op vrijdag 24 april vinden de Nationale Koningspelen plaats waar vijf Vlaardingse basisscholen aan deelnemen. 

Stichting Vlaardingen in Beweging zal als Sportmakelaar op woensdag 22 april een sportmiddag organiseren vanuit de ViB-Mobiel karren. De gezellige bekende oranje ViB-Mobielen staan normaliter elke dag in de week op diverse pleinen en sportlocaties in de haringstad, maar op woensdag 22 april verzamelen alle karren zich op het sportveld van AV Fortuna voor een heus sportfeest, met onder andere een luchtkussen, pannakooi, heel veel sport- en spelactiviteiten en misschien wel survivallen bij Adventure Vlaardingen dat naast AV Fortuna is gelegen. 

Omdat de ViB-mobielen niet naar de pleintjes komen maar alle kinderen deel kunnen nemen in de polder zal er een bus worden ingezet om de kinderen te vervoeren. Deze vertrekt vanaf station Vlaardingen West om 13.00 uur en vanaf station Vlaardingen Oost om 13.15 uur richting het sportveld van AV Fortuna. Om 15.45 vertrekt de bus weer voor zijn route terug. Voor meer informatie over deze sportdag: www.stichtingvib.nl.Gerelateerd