Vlaardinger filmt schoolproject in Kenia

19-07-2016 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Xavier Cornelis, een oud-leerling van voormalig docent Wim van den Burg op het Groen van Prinsterer Lyceum in Vlaardingen, is 10 dagen op bezoek in Kenia geweest. Wim van den Burg is daar al vanaf 1989 bezig met verschillende projecten, waaronder een schoolproject, waarbij kinderen onderwijs krijgen waar dat voorheen niet of nauwelijks gebeurde.

Voor Xavier was het een werkbezoek. Hij heeft het computernetwerk aangelegd, routers geplaatst, beamer aangesloten enzovoorts. Hij heeft eveneens op strategische plaatsen drie beveiligingscamera’s aangelegd. De bedoeling hiervan is om zo mogelijk terroristische aanslagen door Al Shabaab af te schrikken en inbraken te voorkomen. Zelfs in het computerlokaal hangt een camera om diefstal van ongeveer twintig laptops tegen te gaan. Er is dus nu naast de bewapende bewaking een 24-uurs opnamebeveiliging op Tamani Junior School. Dit alles heeft ontzettend veel indruk gemaakt op de gemeenschap in de plaats waar de school is gevestigd, Mpeketoni.

Xavier had een drone meegenomen, waarmee opnames zijn gemaakt boven de school. Die geven een prachtig beeld en u kunt nu veel beter in schatten waar ze mee bezig zijn met betrekking tot het onderwijs op Tamani Junior School. Het enthousiasme van de leerlingen spat van de opnames af. Filmen met een drone is niet eenvoudig daar, omdat er bijna altijd wind staat, die het besturen van de drone bemoeilijkt. Toch zijn ze heel tevreden over het resultaat.Gerelateerd