Categorieën

Service

Vlaardingse Dagschool Erasmus viert feest!

Vlaardingse Dagschool Erasmus viert feest!
Onderwijs

Vlaardingse Dagschool Erasmus viert feest!

  • Redactie
  • 01-10-2015
  • Onderwijs
Vlaardingse Dagschool Erasmus viert feest!

VLAARDINGEN - Op dinsdag 30 september 2015 vierden veel peuters, leerlingen, ouders en leerkrachten van Vlaardingse Dagschool Erasmus dat de school aan de Huijgensstraat 25 jaar in het huidige pand gevestigd is. Tussen 16.00 en 18.00 uur kwamen vele ouders, kinderen en peuters van beide locaties naar de locatie voor een gezellige barbecue. Onder het genot van een hapje en een drankje kletsten veel ouders weer eens uitgebreid bij met op de achtergrond gezellige muziek.
 

Heropening aangepaste schoolplein

Het schoolplein is tijdens de zomervakantie schoongemaakt en er zijn pleinstickers en voetbaldoeltjes aangebracht. Om 16.00 uur maakte de zesjarige Angelo van der Kolk een doelpunt in het pas geplaatste doeltje en opende zo het plein. De pleinstickers zijn aangebracht in de vorm van een alfabetrups, een cijferslang, een twisterspel en een hinkelbaan. Zo wordt het nog aantrekkelijker om op het schoolplein te spelen, zowel voor de leerlingen als voor de kinderen uit de buurt Centrum. De kinderen uit de buurt maken na schooltijd veel gebruik van het schoolplein, omdat dit een van de weinige speelplekken in het Centrum is.
 

Over de school

Vlaardingse Dagschool Erasmus is een gezonde, Vreedzame School. Het motto is ‘gezien, gehoord en betrokken’. Het idee achter de Vreedzame School is dat de school een gemeenschap wordt, waarin leerlingen, leerkrachten en ouders zich betrokken en verantwoordelijk voor elkaar voelen. Het kernbegrip is dus sociale verbondenheid. Aangepast aan het niveau van de verschillende groepen zijn er lessen waarin de kinderen sociale vaardigheden kunnen trainen. Ze leren op een prettige manier conflicten op te lossen of goed te kunnen zeggen wat ze willen en hoe ze zich voelen.