Volksuniversiteit Vlaardingen sluit de deuren

17-06-2021 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - De Stichting Volksuniversiteit Vlaardingen is in 1986 opgericht met als doel volwassenen uit alle lagen van de bevolking kansen te bieden tot verdere individuele vorming en ontwikkeling. Deze vorm van educatie was destijds uniek in Vlaardingen en sloeg goed aan. Met een team van enthousiaste vrijwilligers en betrokken, vakbekwame docenten werd jaar in jaar uit een gevarieerd cursusprogramma samengesteld. Na de oprichting groeide het aantal cursisten dat een talencursus volgde of een lezing/workshop bijwoonde spectaculair. Ook de museumtochten en de stadswandelingen waren erg in trek.

Geleidelijk stagneerde de groei. De laatste vier jaarrekeningen werden met een nadelig saldo afgesloten door alsmaar stijgende kosten en teruglopende inkomsten. Door het Coronavirus konden de laatste twee cursusprogramma’s slechts ten dele worden uitgevoerd waardoor de verliezen nog groter werden. Alleen een forse verhoging van de cursusgelden zou financiële ruimte kunnen bieden. Dit staat echter haaks op het doel van de stichting om voor iedereen goede en betaalbare cursussen aan te bieden.

Om financiële problemen te voorkomen heeft het bestuur van de Stichting Volksuniversiteit Vlaardingen besloten per 1 juli de activiteiten te beëindigen. Dit besluit is onvermijdelijk. Het valt het bestuur zwaar om afscheid te moeten nemen van trouwe cursisten en docenten.


Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date