Categorieën

Service

Voor drukke ouders: meezwemmen met je kind

Voor drukke ouders: meezwemmen met je kind
Onderwijs

Voor drukke ouders: meezwemmen met je kind

  • Redactie
  • 24-11-2015
  • Onderwijs
Voor drukke ouders: meezwemmen met je kind

VLAARDINGEN - De Zwemvereniging Vlaardingen-Schiedam ZVVS en de Vlaardingse Reddingsbrigade bieden aan ouders van jonge kinderen aan om zelf tijdens de lessen van hun kind ook een baantje te zwemmen.

Dit wordt mogelijk gemaakt met een Sportimpulssubsidie van ongeveer €30.000,- die de verenigingen met hulp van de Gemeente Vlaardingen, zwembad De Kulk en de stichting Vlaardingen in Beweging toegekend kregen. Ouders die geen diploma hebben, kunnen leren zwemmen en andere ouders kunnen onder deskundige leiding hun zwemslag verbeteren. In 2016 zijn deze lessen gratis.

Ouders van jonge kinderen zijn sterk ondervertegenwoordigd bij sportverenigingen in Vlaardingen en dat is te begrijpen want deze groep kan sport moeilijk combineren met werk en gezin. In sommige gezinnen is er niet genoeg geld beschikbaar om naast de zwemlessen voor de kinderen ook nog geld te vinden voor het sporten van de ouders.

Beide verenigingen geven les in De Kulk en verzorgen bijna elke dag zwemlessen, de Vlaardingse Reddingsbrigade op woensdag en de Zwemvereniging Vlaardingen- Schiedam op de andere dagen. De ouders zwemmen in een afzonderlijke baan en krijgen instructies van vrijwilligers gesteund door de instructeurs van De Kulk. Het is ook mogelijk op een ander moment te zwemmen dan tijdens de les van het kind.

Vanaf begin december kunnen ouders zich aanmelden, daarover volgt nader bericht via de websites van de verenigingen en van De Kulk. Bij voldoende belangstelling kan gestart worden op woensdag  13 januari 2016 om 17.30 uur in De Kulk. Het startsein wordt gegeven door wethouder Arnout Hoekstra.