VoorleesExpress genomineerd voor de Nationale Vrijwilligersprijs

18-02-2020 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - De VoorleesExpress Vlaardingen Schiedam van Stichting Aanzet is genomineerd voor de Publieksprijs van de Nationale Vrijwilligersprijs 2020. De VoorleesExpress is een landelijk initiatief dat zorgt dat kinderen met een dreigende taalachterstand extra aandacht krijgen met voorlezen en taalspelletjes. Stichting Aanzet voert de VoorleesExpress uit in Vlaardingen en Schiedam.

Stem op de VoorleesExpress!
Van 18 februari tot 22 maart 2020 kan iedereen zijn stem uitbrengen op de VoorleesExpress Vlaardingen Schiedam via de website www.vrijwilligersprijzen.nl. Met zoveel mogelijk stemmen maakt de VoorleesExpress kans op de Publieksprijs van € 2.500 waarmee de VoorleesExpress bij nóg meer gezinnen voorleesplezier kan brengen. De prijsuitreiking is op 28 maart 2020 tijdens het We doen het samen! Festival in Amersfoort.

Taalachterstand voorkomen
De VoorleesExpress is bedoeld voor kinderen van twee tot en met acht jaar die de Nederlandse taal (nog) niet goed beheersen. Gedurende twintig weken komt een vrijwilliger van de VoorleesExpress bij een gezin thuis om voor te lezen en taalspelletjes te spelen. Ouders krijgen handvatten en inspiratie om zelf ook met voorlezen aan de slag te gaan. Een bezoek aan de bibliotheek hoort erbij.

  • Kinderen leren meer woorden en begrijpen de Nederlandse taal beter. Het gaat beter op school.
  • Ouders gaan zelf voorlezen en (taal)spelletjes spelen met hun kind.
  • Kinderen gaan boeken leuker vinden. Daardoor gaan ze zelf meer lezen.
  • Ouders en kinderen bezoeken de bibliotheek en lezen meer boeken.
Gezin aanmelden
Via de website van de VoorleesExpress kunnen gezinnen worden aangemeld voor de VoorleesExpress. Gezinnen kunnen ook worden aangemeld bij de VoorleesExpress door pedagogisch medewerkers in de peuteropvang en/of leerkrachten op school.

Meedoen als vrijwilliger
Als vrijwilliger bij de VoorleesExpress kun je voorlezen op een dag en tijdstip waarop het jou uitkomt. Je maakt kennis met gezinnen uit een andere cultuur en je doet waardevolle ervaring op. Je draagt bij aan de taalontwikkeling van kinderen en vergroot hun kansen op een succesvolle schoolloopbaan. Door Stichting Aanzet word je regelmatig uitgenodigd voor leerzame workshops en gezellige bijeenkomsten voor vrijwilligers. Meld je aan als vrijwilliger via deze link.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date