Categorieën

Service

Voorleesplezier eindigt met feest in KADE40

Voorleesplezier eindigt met feest in KADE40
Onderwijs

Voorleesplezier eindigt met feest in KADE40

  • Redactie
  • 02-06-2016
  • Onderwijs
Voorleesplezier eindigt met feest in KADE40
VLAARDINGEN – Misschien wel een van de mooiste projecten van de Stichting Aanzet is het project Voorleesplezier, bedoeld voor kinderen van twee tot twaalf jaar met een taalachterstand. Het naderende einde van het schooljaar is ook het moment waarop Voorleesplezier eindigt met een slotfeest in KADE40.

Bij Voorleesplezier komt een vrijwilliger achttien weken lang op een vast tijdstip bij het kind thuis voorlezen. De voorlezer laat zien hoe leuk en leerzaam het kan zijn om voor te lezen. De voorlezer introduceert het voorleesritueel bij het gezin en geeft de ouders handvatten het voorlezen zelf voort te zetten na afloop van het project.

,,We willen dat iedereen het plezier van voorlezen ontdekt. Voorlezen is niet alleen heel erg leuk, het is ook belangrijk voor de taalontwikkeling en de sociaal-emotionele ontwikkeling voor een kind’’, zo stelt de Stichting Aanzet. ,,Voorlezen geeft letterlijk een voorsprong waardoor het kind verder komt in het leven. De eerste stap hierbij is Voorleesplezier.’’

In KADE40 waren gisteren op het slotfeest tal van ontspannende activiteiten voor de kinderen en hun ouders. Alle activiteiten draaiden om het prentenboek ‘Dit boek bijt’. Er waren twee clowns, er werden krokodillen geknutseld en er werd gedanst op ‘krokodillenmuziek’.

Stichting Aanzet

Van Beethovensingel 126, Vlaardingen

Meer over Stichting Aanzet →