Weekendschool Petje af van start in Vlaardingen!

30-05-2016 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Op zondag 5, 12 en 19 juni zijn alle nieuwsgierige kinderen van groep 6 t/m 8 van alle basisscholen in Vlaardingen, Maassluis en Schiedam tussen 11:00 en 13:00 uur van harte welkom op de introductiedagen van weekendschool Petje af in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen. Petje af Vlaardingen wordt op zondag 5 juni officieel geopend door burgemeester Blase. Na de officiële opening en een korte introductie geeft hij een gastles over ‘De Burger Meester voor kinderen’.

 

Misschien wil jij wel dokter worden?

Bij Petje af leren kinderen van 10 tot 14 jaar op zondag, in zeven blokken van vier weken per schooljaar, alles over een bepaald beroep. In de eerste week verzorgen inspirerende gastdocenten uit het bedrijfsleven een gastles bij Petje af. De week erop ontvangt de gastdocent de leerlingen van Petje af in zijn of haar werkomgeving voor een rondleiding of praktijkles. Ze bezoeken bijvoorbeeld het ziekenhuis, de haven, een fabriek, het stadhuis of nemen plaats in het verdachtenbankje in de rechtbank. In de derde week voeren leerlingen een praktijkopdracht uit, behorende bij het thema of beroep. Dit presenteren zij aan ouders. In de vierde week wordt ieder blok afgesloten met een activiteit of excursie op het gebied van kunst, cultuur, muziek of gezond gedrag. De professionele coaches van Petje af ontvangen en begeleiden de kinderen. De thuisbasis van Petje af Vlaardingen is de Stadsgehoorzaal, maar ze gaan ook vaak op stap.

 

Geen schoolboeken


Petje af opent deuren die voor sommige kinderen gesloten zouden blijven. De leerlingen van Petje af doen nieuwe ervaringen en verfrissende ideeën op. Zij maken kennis met inspirerende gastdocenten, komen op bijzondere plaatsen en vormen een beeld van hun eigen toekomst- en opleidingsmogelijkheden.

 

Deelname kost… niets!

“Meedoen aan Petje af kost voor leerlingen geen geld,” vertelt Jolien van der Marel, locatiemanager van Petje af Vlaardingen. “We vragen wel van leerlingen dat zij iedere week aanwezig zijn en actief meedoen. Ook van ouders vragen we betrokkenheid. Leerlingen doen in principe drie jaar mee: in groep 7 en 8 van de basisschool en in het eerste jaar van het voortgezet onderwijs. Aan het einde van het derde jaar ontvangen leerlingen van Petje af een certificaat voor hun deelname: een waardevol diploma! In september gaat Petje af van start met de eerste groep leerlingen in Vlaardingen. 

 

Iets voor jou?

Ben je benieuwd of Petje af iets voor jou is? Kom dan de introductiedagen van Petje af op 5, 12 of 19 juni tussen 11:00 en 13:00 uur in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen. Burgemeester Blase is op 5 juni de eerste gastdocent van Petje af. Op 12 juni neemt archeologe mevrouw Van Loon je aan de hand van bijzondere opgravingen mee in het verleden in Vlaardingen. Met Renske Verbeek, directeur van de Stadsgehoorzaal en de Kroepoekfabriek neem je op 19 juni een kijkje achter de schermen van het toneel.

Meld je aan voor een of meer introductiedagen van Petje af per e-mail via waterweg@petjeaf.nl   Na afloop van de introductielessen kun je je direct inschrijven bij Petje af Vlaardingen. Het eerste blok start in september 2016. Bel voor meer informatie met locatiemanager Jolien van der Marel via 088–3301127.Gerelateerd