Wethouder gaat door het lint bij tentoonstelling

03-10-2018 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN – Vanochtend opende wethouder Jacky Silos in de Valkenhof de tentoonstelling “WisKids”. WisKids is een tentoonstelling waar kinderen worden uitgedaagd actief aan de slag te gaan. Er zijn tientallen puzzels, bouwwerken en proefjes, waar kinderen van circa 8 tot 12 jaar op ‘los kunnen gaan’. Zo ervaren ze spelenderwijs veel elementen die om logica en inzicht vragen. Vraagstukken die terugkomen in de wetenschap, techniek, kunst en cultuur, zoals symmetrie, ruimtewerking, patronen en architectuur. De tentoonstelling is naar Vlaardingen gehaald door Stichting Aanzet; Aanzet adviseert, ondersteunt en begeleidt ouders, pedagogisch medewerkers, leerkrachten, directies en gemeenten op het gebied van opvoeding en educatie.

Voordat wethouder Silos het lint voor de tentoonstellingszaal door kon knippen moest er door de aanwezige kinderen van ’t Palet Holy een drietal opgaven worden opgelost. De resultaten daarvan vormden een cijfercombinatie waarmee een koffer kon worden geopend en daar zat dan een schaar in voor het lint. Dat lukte de kinderen overigens goed en vlot waarna de tentoonstelling zo’n beetje bestormd werd door enthousiaste en leergierige leerlingen.

 

Aanmelden

Wiskids is leuk en leerzaam voor schoolklassen. Leerkrachten kunnen hun klas aanmelden, via deze link  kunnen zij zelf een dag en tijdstip reserveren. Maar opa’s, oma’s, vaders en moeders met hun kinderen zijn ook van harte welkom! Hiervoor hoeft niet te worden aangemeld.

 

Bezoek

Je vindt Wiskids in de Valkenhof: Frank van Borselenstraat 93 in Vlaardingen. Een bezoek duurt ongeveer één uur en toegang is gratis.

Bekijk de foto'sGerelateerd