Wethouder opent restaurant in school

14-02-2017 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Vrijdag 10 februari was D66 wethouder Bert van Nieuwenhuizen te gast op basisschool ’t Kompas aan de Baarnhoeve. Hier opende hij het restaurant “De Hollandse Kost”.

Op deze Jenaplanschool is de afgelopen weken hard gewerkt aan het project “Geloven en Tradities”.  Een traditie is de echt Hollandse Kost en daarom hebben de leerlingen van de laagste groepen een heus restaurant gemaakt, compleet met koks, obers en afwashulpen. In zijn rol als locoburgemeester werd Bert van Nieuwenhuizen door de kleuters voorzien van een lekkere stamppot. Ook een groot aantal (groot)ouders at mee.

Het geloven kwam tot uiting in een quiz, waarbij de leerlingen en volwassenen heel wat meer te weten kwamen over de diverse geloven. Op ’t Kompas zitten immers leerlingen van verschillende religies. Ook werden er diverse volksdansen getoond, waaronder een Chinese drakendans.

In zijn slotwoord benadrukte Bert van Nieuwenhuizen dat hij getroffen was door de kookkunsten van de allerjongsten en waardering heeft voor de aandacht die besteed wordt aan alle geloven. ,,We moeten met z’n allen samenleven of we nu Christen, Jood, Mohammedaan of Boeddhist zijn’’.

Gerelateerd