Zomerschool: van camping naar campus

18-08-2014 Onderwijs Redactie

Voor het leren begint, eerst goed ontbijten !

VLAARDINGEN – ,,Wat herinner jij je van de Zomerschool van vorig jaar ?’’ Het antwoord van één van de leerlingen aan wie de vraag gesteld werd was kort en grappig: ,,Dat het warm was’’. Met een ontbijtje in de Windwijzer aan de Schiedamseweg gingen zo’n 30 leerlingen en 5 docenten weer van start: Van 18 tot en met 28 augustus  organiseren Stichting Aanzet, het Lentiz Geuzencollege, het College VOS, de St. Jozef mavo, De Windwijzer en SKV SchoolXL de 4e editie van de Vlaardingse Zomerschool. De Vlaardingse Zomerschool is bestemd voor leerlingen van groep 8 die na de zomervakantie de overstap maken naar het voortgezet onderwijs. Ook leerlingen van de 1e klas die overgaan naar de 2e klas van het voortgezet onderwijs kunnen deelnemen.

De komende twee weken, krijgen (toekomstige) leerlingen van het VMBO en het HAVO/VWO tijdens de ochtenden reken- en taallessen op maat. De deelnemende kinderen worden zoveel mogelijk bijgespijkerd in deze vakken om het komende schooljaar een goede start te kunnen maken.

In de middag nemen de leerlingen deel aan sportieve, creatieve en uitdagende activiteiten zoals surfen, diversen workshops en als afsluiting een survivaltocht in de Broekpolder.

Oorspronkelijk zou wethouder Cees Oosterom de Zomerschool openen. De wethouder en tevens locoburgemeester in deze week moest echter verstek laten gaan: hij was de voorgaande dag en nacht als verantwoordelijk stadsbestuurder betrokken bij de brand aan de Koningin Wilhelminahaven. Hij moest een en ander ’s ochtends nog op het stadhuis evalueren en afhandelen. Oud-directeur van Stichting Aanzet Arend de Haan, nog steeds intensief bij het onderwijs betrokken, nam het daarom van de wethouder over. Wethouder Arnout Hoekstra tenslotte deelt op donderdag 28 augustus om 15.00 uur de certificaten uit aan de kinderen die hebben deelgenomen Zomerschool.Gerelateerd