Zwerfboeken bij basisschool De Kameleon

21-01-2018 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Bij de start van de Nationale Voorleesdagen wordt bij De Kameleon aan de Reigerlaan 9 op 24 januari om 9.00 uur een KinderzwerfboekStation geopend. Wethouder Hans Versluijs van wonen, buurten en participatie van de gemeente Vlaardingen verricht de openingshandeling. Daarna kunnen de kinderen van De Kameleon en de andere kinderen uit Vlaardingen Holy hier terecht voor een zwerfboek. Kinderzwerfboek stimuleert lezen en probeert zoveel mogelijk KinderzwerfboekStations op te richten. Zodat álle kinderen kunnen lezen.
De Kameleon vindt lezen heel belangrijk. Jaarlijks wordt er tijdens de Nationale voorleesdagen extra aandacht besteed aan lezen. De Stationschef van De Kameleon: “We zijn heel blij dat we nu een KinderzwerfboekStation hebben bij ons in school! Lezen is belangrijk en vooral heel leuk en we vinden het belangrijk dat alle kinderen toegang hebben tot leuke boeken “


Wat zijn zwerfboeken?

Kinderzwerfboeken zijn boeken met een zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen, KinderzwerfboekStations, enzovoorts. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn!


Stuur boeken op een spannende tocht

Doe mee met Kinderzwerfboek, omdat álle kinderen moeten kunnen lezen! Duik in je boekenkast en stuur boeken uit zwerven, zamel boeken in of start een KinderzwerfboekStation. Hoe je dit kunt doen lees je op www.kinderzwerfboek.nl  Daar kun je ook de zwerfstickers bestellen.

De Kameleon is een school voor speciaal basisonderwijs voor leerlingen uit de regio. De Kameleon biedt kansen aan kinderen van 4 tot en met 13 jaar. De school telt momenteel 127 leerlingen verdeeld over 10 groepen. Ieder kind is op De Kameleon uniek en heeft vele talenten. Plezier in leren en een veilige omgeving staan centraal. Kinderen leren alleen, maar ook samen. Zorgzaam zijn voor een ander en rekening houden met elkaar vinden ze bij de Kameleon belangrijk. Alle kinderen zijn ooit vastgelopen op een basisschool. Alle teamleden hebben de ambitie om kinderen weer het plezier in school, in het leren en het vertrouwen in zichzelf terug te geven. Daarin vinden zij het belangrijk om met ouders samen te werken.

Gerelateerd