'Overlastgevers verbannen naar rand van de stad'

14-02-2018 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - Milton R. King, kandidaat gemeenteraadslid voor De Republikeinen, pleit ervoor om overlastgevers te verbannen naar de rand van de stad. Hij wil dat er in Vlaardingen het project 'Skaeve Huse', in de volksmond ‘containerwoning’, door de woningcorporaties wordt opgezet. King vindt dat mensen, die herhaaldelijk woonoverlast bezorgen verplicht uit wijken moeten worden gehaald en naar een 'Skaeve Huse' moeten worden gestuurd. Het gaat om speciale woonruimtes voor mensen die zo veel overlast veroorzaken dat ze niet te handhaven zijn in een gewone woonwijk.

King: ,,De Vlaardingse Skaeve Huse is géén 'eindstation'. Het is de bedoeling, dat overlast gevende mensen na twee jaar weer teruggaan naar een gewone woonwijk. Pas als deze mensen weer een normale dagbesteding hebben mogen ze weer terug naar gewone wijken".

Als hij in de raad gekozen wordt zal King knokken voor drie permanente 'Skaeve Huse' aan de rand van de stad. ,,Het wordt ’n eenvoudige woonunit, maar het is geen gevangenis! Alle Vlaardingers mogen erin en eruit. De meeste 'Skaeve Huse' bewoners in andere steden zijn bijzonder blij met hun stabiele woonplek en vinden het jammer dat zij niet eerder mochten verhuizen. In Amsterdam, Rotterdam, Tilburg en Arnhem zijn al eerder 'Skaeve Huse' gebouwd.’’

Gerelateerd