'Vlaardingen moet meer doen voor fietsers'

09-03-2020 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Vorige week schreven we al dat Veenendaal de verkiezing van beste fietsstad gewonnen heeft en dat Vlaardingen nogal slecht scoorde. Ondanks de ambities om fietsstad nummer 1 te worden, die in 2018 nog waren geformuleerd door wethouder Bart Bikkers.

Er moet dus nogal wat veranderen en wel zo snel mogelijk, zo vinden Erik van Pienbroek van de ChristenUnie/SGP en Koen Kegel van D66. Beiden zijn fervent fietsers en hebben het college wat vragen voorgelegd. ,,Om van die verkiezing in 2022 een groter succes te maken moeten wij morgen starten met het verbeteren van de laag scorende punten en daarnaast een plan opstellen om de totale fietsbaarheid in onze stad op een hoger niveau te brengen’’, aldus Van Pienbroek en Kegel. Beiden vinden dat de uitslag voldoende aangrijpingspunten geeft voor het starten van een snelle verbeteringsaanpak, maar willen weten wanneer ze de eerste stappen mogen verwachten op de punten waar slecht gescoord werd. Met name op de plaatsen waar gefietst wordt en auto’s 50 km/u mogen rijden, de afstand dat er omgereden moet worden en het veilig op de fiets naar school kunnen voor kinderen en jongeren.

Van Pienbroek en Kegel wijzen het college ook op zaken die snel en kosteloos aangepakt kunnen worden, waaronder het onnodig blokkeren van het fietspaden door (gemeente)voertuigen, goede omleidingen bij werkzaamheden en het opruimen en schoonhouden van het pad Rondom West. Beiden geven daarnaast nog een aantal aandachtspunten aan, en beloven met een completer en grotere lijst te komen. En besluiten met de vraag hoe het college van plan is de aangedragen punten aan te pakken en of ze hierover snel en volledig een terugkoppeling willen geven.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date